Mergi direct la conținut »
O femeie din Emirate s-a trezit în mod miraculos după 27 de ani de comă. Fusese grav rănită într-un accident în 1991
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > O femeie din Emirate s-a trezit în mod miraculos după 27 de ani de comă. Fusese grav rănită într-un accident în 1991

O femeie din Emirate s-a trezit în mod miraculos după 27 de ani de comă. Fusese grav rănită într-un accident în 1991

O femeie din Emiratele Arabe Unite a stat 27 de ani în comă, până ce s-a trezit în mod miraculos. Ea fusese victima unui accident de circulație, în 1991. Munira Abdulla avea 32 de ani atunci când mașina în care se afla a fost lovită de un autobuz și a suferit traume la creier. Tocmai îl luase pe fiul ei de la școală. Chiar înainte de accident, l-a luat în brațe pe băiatul care atunci avea patru ani, și acesta a scăpat nevătămat.

De Mihai Niculescu,

Mașina era condusă de cumnatul ei, femeia a fost grav rănită, însă anul trecut și-a recăpătat cunoștința într-un spital din Germania, arată bbc.com.

În toți acești ani, fiul ei, Omar, a încercat diferite metode de tratament pentru mama lui, a povestit el într-un interviu pentru ziarul local The Național.

Nu am renunțat niciodată la ea pentru că am simțit mereu că într-o zi se va trezi” a declarat luni, Omar.

Am povestit asta pentru a le spune oamenilor să nu își piardă speranța pentru cei pe care îi iubesc. Să nu îi considere morți atât timp cât se află în această stare” a mai spus el, potrivit sursei citate.

Mama mea stătea cu mine pe bancheta din spate. Când a realizat că ne vom lovi de autobuz, m-a îmbrățișat ca să mă protejeze” a mai spus Omar, care a suferit atunci doar câteva zgârieturi, grație gestului mamei sale. Au trecut însă câteva ore până ce mama lui a ajuns la un spital, iar asta a dus, probabil, la cei 27 de ani de comă.

Ulterior, de la spitalul local, femeia a fost transferată la Londra, unde a fost declarată în stare vegetativă, fără să răspundă la stimuli, dar capabilă să simtă durerea. Apoi a fost întoarsă în orașul Al Ain, în Emirate, la solicitarea companiei de asigurări.

Ce este ciroza hepatică, boala care l-a ucis pe regizorul Alexandru Darie
Recomandări

Ce este ciroza hepatică, boala care l-a ucis pe regizorul Alexandru Darie

„Am auzit că cineva mă strigă”

Timp de mai mulți ani a rămas acolo în aceeași stare și a fost hrănită artificial, printr-un tub. Specialiștii au făcut cu ea ședințe de fizioterapie pentru nu i se atrofia mușchii.

Prin grija unei instituții guvernamentale a a Prințului Coroanei, ea a fost transferată în Germania în 2017. Acolo a suferit o serie de operații pentru ajustarea oaselor și mușchilor și a primit o altă medicație.

Un an mai târziu, fiul ei a avut o ceartă cu medicii chiar în salonul în care se afla mamei sale. Acela a fost momentul când aceasta s-a trezit din comă. „A fost o neînțelegere în rezerva ei, și mi s-a părut că a fost cumva pusă în pericol. Aceasta cred că a fost cauza declanșatoare” a mai spus Omar.

Acesta a chemat imediat doctorii să o examineze, pentru că mama lui scotea niște sunete ciudate, dar a fost asigurat că totul era normal.

Raport FINAL IML: Fragmentele osoase descoperite în locuinţa lui Dincă sunt de origine animală
Recomandări

Raport FINAL IML: Fragmentele osoase descoperite în locuinţa lui Dincă sunt de origine animală

Apoi, trei zile mai târziu, m-am trezit auzind că cineva mă strigă. Era ea! Mă striga pe nume, parcă zburam de bucurie, ani de zile am visat la acest moment iar primul lucru pe care l-a spus când s-a trezit a fost numele meu” și-a amintit cu emoție fiul ei.

Femeia s-a întors în Abu Dhabi, unde participă la ședințe de fizioterapie și recuperare, iar starea ei s-a îmbunătățit considerabil.

Foto ilustrativ


Citește și: Săptămâna Mare sau Săptămâna Patimilor. Semnificaţia fiecărei zile din ultima săptămână din Postul Paştelui


 

 
 
Close
Închide
  Close