O nouă aplicație amenință supremația Uber. InDriver permite negocierea curselor

O nouă aplicație amenință supremația Uber. InDriver permite negocierea curselor

O nouă aplicație de transport în regim de taxi amenință supremația Uber și a celorlalte servicii asemănătoare de pe piață. Noutatea acestui serviciu este că permite clienților și șoferilor să negocieze valoarea cursei, iar dacă părțile se pun de acord, serviciul de transport este efectuat. ÎnDriver a fost lansată în Rusia, dar ideea a prins tot mai mult la public și s-a extins și în alte țări. Aplicația a fost instalată de nouă milioane de ori până acum, funcționează în mai bine de 120 de orașe și a înregistrat deja 120 de milioane de comenzi până în februarie 2018, arată datele oficiale ale companiei prin care se operează cursele.

Aplicațiile de transport în regim de taxi precum Uber, Lyft sau Taxify folosesc algoritmi care iau în calcul traficul sau ora la care s-a făcut comanda pentru a calcula costul unei curse. Serviciul InDriver permite însă clienţilor să ofere un preţ, iar dacă şoferul e de-acord, el poate accepta cursa, în caz contrar având posibilitatea de a negocia.

InDriver a intermediat deja peste un milion de curse în Siberia şi America Latină, prima piaţă internaţională pe care start-up-ul a intrat. Compania a obţinut de curând finanţare în valoare de 10 milioane de dolari cu care vrea să intre pe piaţa din America de Nord, relatează businessmagazin.ro.

InDriver s-a lansat în 2012 în Yakutsk, un oraş siberian unde temperatura medie anuală e de sub 0 grade. Mai multe companii de taxi s-au înţeles pentru a dubla tarifele, iar localnicii au reacţionat prin crearea unui grup online în care pasagerii introduceau o destinaţie şi o sumă pe care erau dispuşi să o plătească. Un antreprenor IT a înţeles potenţialul ideii şi a fondat InDriver iar ideea a prins rapid la public.

Sursa foto: indriver.com


Dosarul „Tigrul de platan”. Cum „se luptă” autorităţile cu invazia insectei care ne pune în pericol sănătatea


Mai multe articole