Mergi direct la conținut »
O stație spațială chinezească, plină cu un material toxic, se poate prăbuși în Europa
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

O stație spațială chinezească, plină cu un material toxic, se poate prăbuși în Europa

O stație spațială chinezească, plină cu un material toxic, se poate prăbuși în Europa. O stație spațială scăpată de sub control, pusă pe orbită de China, se va prăbuși pe Pământ în doar câteva săptămâni. Aceasta ar putea lovi Europa, SUA, Australia sau Noua Zeelandă.

Stația spațială Tiangong-1, care se îndreaptă spre Pământ, are o încărcătură de ”materiale foarte toxice” și se va prăbuși, cel mai probabil, între 24 martie și 19 aprilie, scrie Daily Mail.

Agențiile spațiale din jurul lumii monitorizează stația spațială de 8.5 tone, plină de compusul chimic hidrazină, în timp ce pică spre Pământ. Totuși, experții vor afla unde se va prăbuși numai în ultima săptămână înainte de aterizare.

Potrivit Aerospace, o organizație de cercetare care consiliază guvernele și companiile private în ceea ce privește zborul în spațiu, stația spațială va intra în atmosferă în luna aprilie. Dar unde va lovi, este foarte greu de prezis momentan. Experții sugerează că acest prăbușirea va fi undeva între latitudine 43 de grade nord și 43 de grade sud.

Există șanse să se prăbușească în SUA, Italia, Spania, China, Noua Zeelandă, Orientul Mijlociu, și în Africa.

Oamenii de știință de la Agenția Spațială Europeană, din Paris, sunt printre cei care montitoriazează direcția lui Tiangong-1.

”La fiecare doi ani, ceva asemănător se înâtâmplă, dar Tiangong-1 este mare și dens, așadar trebuie să păstrăm un ochi pe ea”, a spus astrofizicianul Jonathan McDowell.

Situație scandaloasă la Câmpulung Moldovenesc. Un tânăr a fost nevoit să-și dezgroape tatăl, după ce Medicina Legală dăduse cadavrul altei familii: „L-au tratat ca pe un sac de cartofi”
Recomandări
Situație scandaloasă la Câmpulung Moldovenesc. Un tânăr a fost nevoit să-și dezgroape tatăl, după ce Medicina Legală dăduse cadavrul altei familii: „L-au tratat ca pe un sac de cartofi”
 

Specialiștii Aerospace Corp au declarat că ”în istoria zborurilor spațiale, nicio persoană nu a fost rănită de reintrarea obiectelor spațiale în atmosferă. Doar o persoană a fost lovită, dar nu a fost rănită”.

În 14 septembrie 2016, China a emis un comunicat în care prezicea că Tiangong-1 ar putea să reintre în atmosferă în a doua jumătate a anului 2017.


De ce a accesat România doar 10,7% din fondurile UE: ”para-ndărătul” taie interesul românilor pentru bani europeni

REPORTAJ/Solista de la The Humans, Cristina Caramarcu, voia să fie gimnastă, apoi polițistă. „De cântat pe bune, m-am apucat la 25 de ani”

În amintirea lui Titus Munteanu. Declarațiile emoționante ale fiului său și povești spuse de mari artiști

Close
Închide
  Close