O stradă din Craiova va purta numele lui Ilie Balaci. Anunțul făcut de municipalitate

O stradă din Craiova va purta numele lui Ilie Balaci

În semn de respect față de marele fotbalist, o stradă din Craiova va purta numele lui Ilie Balaci. Este decizia luată de Primăria din oraș care a anunțat că în fiecare an va fi organizată gala „Ilie Balaci” în care vor fi premiați cei mai buni juniori din fotbal.

O stradă din Craiova va fi redenumită și va purta numele lui Ilie Balaci, în memoria fotbalistului supranumit „Minunea blondă a Craiovei Maxima”.

„Ilie Balaci a fost un adevărat ambasador al Craiovei, iar Primăria Craiova îi va cinsti memoria astfel încât marele jucător să rămână pentru totdeauna aproape de sufletele noastre. Executivul Primăriei va propune Consiliului Local, în perioada imediat următoare, instituirea unei gale anuale pentru premierea celor mai buni juniori de fotbal, aşa cum şi-a dorit, de-altfel, şi marele jucător. Prima ediţie a acestei gale va fi la sfârşitul acestui an şi îi va purta numele. De asemenea, la o viitoare şedinţă a Consiliului Local, vom propune ca o stradă importantă din municipiul Craiova să primească numele Ilie Balaci”, a transmis primarul municipiului Craiova, Mihail Genoiu, conform observator.tv.

Potrivit sursei citate, Ilie Balaci a devenit cetățean de onoare al municipiului Craiova în 2002.

Ilie Balaci va fi înmormântat cu onoruri militare asigurate de Garnizoana Craiova din cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est.

Vezi programul funerariilor lui Ilie Balaci.

Sute de persoane au ajuns luni la Biserica „Sfântul Ilie” din Craiova, unde a fost depus sicriul marelui fotbalist pentru câteva ore şi unde a avut o slujbă religioasă. La scoaterea sicriului din biserică pentru a fi dus la stadion, lui Aurică Beldeanu, fost mare fotbalist al Craiovei Maxima şi prieten al lui Ilie Balaci, i s-a făcut rău şi a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova.

Ilie Balaci a murit duminică dimineață, pe 21 octombrie, la doar 62 de ani. „Minunea Blondă venise la Craiova pentru a asista la meciul CSU Craiova-FCSB, de duminică seară, dar a murit în brațele mamei sale, după un stop cardio-respirator.

sursă foto: Hepta


Citește și Balaci și-a prevestit sfârșitul: „Toți o să murim de inimă”! Amintiri fabuloase de la familia Cernăianu despre „golănașul” Ilie


Mai multe articole