FOTO | O tânără de 19 ani care supraviețuise unui atac armat s-a sinucis. S-a simțit vinovată că trăia

O tânără de 19 ani care supraviețuise unui atac armat s-a sinucis

Sydney Aiello, în vârstă de 19 ani, a supraviețuit anul trecut, în luna februarie, atacului armat petrecut la Liceul Marjory Stoneman Douglas din Parkland, Florida, în care au murit 17 oameni. După cele întâmplate, tânăra care suferea de complexul supraviețuitorului  și de sindromul posttraumatic s-a sinucis.

Mama fetei, Cara Aiello, a anunțat că Sydney Aiello și-a luat viața pe 17 martie 2019. Femeia a povestit că tânără fusese de curând diagnosticată cu sindromul posttraumatic și se simțea vinovată ca supraviețuise atacului, potrivit Daily Mail.

Sydney a fost prietenă apropiată cu Meadow Pollack, unul dintre cei 17 studenți uciși pe 14 februarie 2018 de Nikolas Cruz, un tânăr de 20 de ani. Pollack era senioară și se pregărea să meargă la Universitatea Lynn din Boca Raton.

Sydney a fost prietenă apropiată cu Meadow Pollack, o tânără ucisă în timpul atacului

În timpul atacului, Sydney era în campusul liceului dar nu se afla în aripa pentru seniori a clădirii. După incident, tânăra întâmpina dificultăți a merge la cursuri în aceeași clasă în care prietena ei murise.

Adesea, supraviețuitorii unor evenimente traumatice suferă de complexul supraviețuitorului  și de sindromul posttraumatic (PTSD).

PTSD-ul se poate declanșa după ce o persoană trăiește o traumă intensă, violentă, situată în afara limitelor umane. În aceste situații traumatice persoana suferindă reacționează prin simptome ca teamă intensă, durere și lipsă de speranță.

Acest sindrom este foarte des întâlnit la soldații care au luptat pe front. Peste 500.000 de soldaţi americani demobilizați de pe fronturile din Irak sau Afganistan începând cu 2001 suferă de PTSD.

Anul trecut, în luna februarie, specialiștii din cadrul Ministerului Apărării Naționale au precizat că 19 militari români suferă de această afecțiune psihică.

Sydney Aiello, în vârstă de 19 ani, s-a sinucis pe 17 martie 2019

Foto: Facebook – Sydney Aiello


Mesaj emoționant de la un compatriot plecat de 11 ani în străinătate: „Îmi lipsește emoția de a mă certa în limba română”


Mai multe articole