FOTO | Oamenii își cumpără haine doar pentru a se poza cu ele pe Instagram și apoi le returnează magazinelor

Oamenii își cumpără haine doar pentru a se poza cu ele pe Instagram

Cumpărarea de haine pentru un eveniment fastuos fără să tai eticheta pentru a putea returna produsul la magazin a doua zi este o strategie deja cunoscută printre clienți. În zilele noastre însă, clienții apelează la acest truc din cu totul alt motiv: pentru a se poza cu hainele noi pe Instagram.

Potrivit unui sondaj realizat de compania Barclaycard, aproape unul din zece cumpărători din Marea Britanie (9%) admite că a cumpărat haine doar pentru a face o fotografie bună pentru contul de social media. După ce „costumul zilei' ajunge online, el este returnat la magazin. potrivit qz.com.

Sondajul efectuat pe un eșantion de 2.002 de persoane a arătat că adulții care au între 35 și 44 de ani sunt cei mai predispuși să apeleze la acest truc, iar bărbații care returnează hainele după ce s-au folosit de ele au depășit, culmea, numărul femeilor.

Introducerea politicii „încercați înainte de a cumpăra' în magazinele cu vânzare online ar putea contribui la trendul de a înapoia hainele după ce clienții au pozat în ele, mai spun specialiștii de la Barclaycard.

Există însă branduri care fac haine special pentru cumpărătorii interesați de Instagram. „Aceste haine sunt făcute pentru social media, ceea ce înseamnă că pot să fie purtate o dată, poate de două ori, fotografiate și returnate', a scris Allison P. David.

Mai multe articole