În decembrie 2021, terenul pe care se află strada a fost scos la vânzare de către ANAF, cu prețul de aproximativ 100.000 de euro, iar omul de afaceri Ede Erdely a cumpărat sectorul de drum.

„A avut loc o licitaţie. Din păcate, Primăria Braşov nu a participat la această licitaţie şi strada a fost achiziţionată de către o persoană fizică. Dorinţa tuturor locatarilor din cartier ar fi ca strada să fie amenajată, asfaltată, iluminată şi să poată fi folosită de toţi locuitorii cartierului”, a precizat Valentin Adi Tronaru, preşedinte de asociaţie din cartierul Avantgarden Tractorul, într-o conferință a consilierilor locali PMP.

Secțiunea de stradă, de aproximativ 200 de metri, deservește sute de familii care locuiesc într-un cartier nou din zona Tractorul, fiind momentan blocată, neiluminată, neasfaltată și plină de câini vagabonzi.

De partea cealaltă, omul de afaceri care și-a cumpărat strada spune că intențiile sale sunt, în realitate, bune și că ia în calcul chiar și să doneze terenul primăriei.

„Am cumpărat pentru că se învecinează cu noi, iar dacă lua altcineva putea să facă orice altceva. Pot să îl amenajez eu, pot să îl donez Primăriei, pot să îl amenajez cu ceilalţi proprietari din zonă”, a explicat omul de afaceri Ede Erdely pentru BizBrasov.ro.

Primarul Brașovului este de părere că achiziţia a avut un caracter „speculativ” și încearcă să revendice porțiunea de stradă privatizată.

„Există mai multe proceduri juridice pe care le avem în calcul. Vom avea o discuţie cu noul proprietar, pentru a vedea care sunt pretenţiile sale. De asemenea, avem şi posibilitatea exproprierii pe cazul de utilitate publică la valoarea rezultată din evaluare, undeva la un sfert, o treime din preţul solicitat la licitaţie”, a declarat Allen Coliban, primarul Brașovului.

Potrivit unor surse din cadrul Primăriei Braşov, citate de BizBrașov, Ede Erdely ar fi vrut să facă un schimb de terenuri cu Primăria Braşov.

Sursa foto: BizBrașov.ro

Urmărește-ne pe Google News