De Radu Roman, Răzvan Luțac,

Anunțul edilului venea la patru zile după întoarcerea de la Ankara a unor funcționari din Primăria Timișoara, care au încheiat, probabil, ultimele formalități cu reprezentanții companiei Bozankaya.

Dincolo de aspectele tehnice ale întâlnirii de lucru turco-române de la Ankara, reporterii Libertatea au descoperit și alte detalii.

Funcționarii, tramvaiele și distracția

Ziarul a identificat opt funcționari care s-au deplasat, în perioada 9-14 septembrie, în Turcia. Aceștia sunt:

  • Culiță Chiș – șef al Direcției Generale Drumuri, Poduri, Parcaje și Rețele de Utilități din cadrul Primăriei Timișoara și membru în Consiliul de Administrație al Societății de Transport Public Timișoara (STPT);
  • Adrian Colojoară – șef Serviciul Transport;
  • Nastasia Pop – șef Biroul Generare și Management Proiecte Edilitare;
  • Loredana Sibian – șef Serviciul Proiecte Edilitare;
  • Cristina Bozan – consilier juridic la Serviciul Juridic;
  • Simona Moldovan – consilier Direcția Generală Drumuri, Poduri, Parcaje și Rețele de Utilități;
  • Vlad Cheța – Biroul monitorizare trafic;
  • Sanda Greblă – șefa UIPACEC – Unitatea de Implementare Proiecte Angajate ca și Capitală Europeană a Culturii.
Trei experți în achiziții publice au refuzat să semneze anularea licitației de 600 de milioane de euro, în ciuda intervenției personale a lui Arafat
Recomandări
Trei experți în achiziții publice au refuzat să semneze anularea licitației de 600 de milioane de euro, în ciuda intervenției personale a lui Arafat
 

Din documentele interne ale Primăriei rezultă că funcționarii au mers pentru formalități și discuții cu reprezentanți ai fabricii din Ankara.

Reporterii Libertatea au obținut un document intern care confirmă deplasarea fucționarilor din Primăria Timișoara

Din ce a postat unul dintre aceștia pe pagina sa de Facebook, au făcut mai mult de atât. Loredana Sibian, șefa Serviciului Proiecte Edilitare, nu a rezistat tentației de a se lăuda prietenilor virtuali de pe Facebook cu “vacanța” ei în Turcia.

„Superb!!! Vacanță frumoasă”

Loredana Sibian, șefa Serviciului Proiecte Edilitare, și-a pus baloanele din
Cappadocia ca fotografie de copertă pe Facebook

Miercuri, 18 septembrie, pe pagina personală de Facebook, Loredana Sibian a postat fotografii cu celebrele baloane cu aer cald din Cappadocia, aflată la 300 de kilometri sud-est de Ankara.

Fotografia de copertă aleasă pe Facebook, cu 50 de baloane, atrage atenția. În doar câteva ore, strânge peste 100 de aprecieri și comentarii.

Cum arată dușmanul: Cercetătorii britanici au creat modele precise 3D ale noului coronavirus
Recomandări
Cum arată dușmanul: Cercetătorii britanici au creat modele precise 3D ale noului coronavirus
 

La replica încântată a unei prietene: “Super!!! Ești în balon?”, Loredana Sibian răspunde prompt: “Am fost”, atașând și un zâmbet sub forma unui emoticon.

O altă prietenă îi scrie și ea: “Superb!!! Vacanță frumoasă”, iar angajata cu funcție de conducere din Primărie n-o contrazice. Chiar fusese o vacanță frumoasă, pe bani publici.

Cum s-a ajuns în balon dintr-o deplasare de 6 zile la o fabrică de tramvaie?

A șters postarea și a înlocuit-o cu trandafiri roz

Imediat după ce reporterii Libertatea au început să se intereseze de deplasarea în Turcia, funcționarea și-a schimbat fotografia pe Facebook

Pe 18 septembrie, reporterul Libertatea l-a întrebat pe primarul Nicolae Robu cum explică transformarea unei sarcini de serviciu a subalternilor săi într-o vacanță pe banii contribuabililor.

Între timp, Loredana Sibian și-a șters postarea cu baloanele din Cappadocia și a înlocuit-o cu trandafiri roz!

Deși au trecut șase zile de când a primit întrebarea ziarului, până la publicarea articolului primarul Nicolae Robu nu a dat încă nici un răspuns.

Citeşte şi:

Cazul Mile Cărpenișan și ulița spre groapa de gunoi care îi poartă numele. Robu a reacționat: „Ar trebui să revenim și să dăm numele jurnalistului respectabil unei alte străzi”

Au legat termopanele cu lanțuri și au plecat! S-au speriat după ce presa a scris despre „tunul” de 13 milioane de euro dat la Primăria Sector 5 pentru blocuri

Crima din Dâmbovița | Libertatea a vorbit cu o jurnalistă din Olanda care a mers pe urmele lui Johannes Visscher: ”Cunoscuţii îl considerau foarte inteligent. Vecinul lui îl descrie ca fiind prietenos”

„Un model Playboy vrea să cumpere o echipă din România. Cel mai HOT agent din lume”. Ce scrie presa britanica despre Anamaria Prodan
GSP.RO
„Un model Playboy vrea să cumpere o echipă din România. Cel mai HOT agent din lume”. Ce scrie presa britanica despre Anamaria Prodan
Horoscop 29 mai 2020. Săgetătorii sunt acum mai înțelepți și poate mai curajoși
HOROSCOP
Horoscop 29 mai 2020. Săgetătorii sunt acum mai înțelepți și poate mai curajoși