Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Orlando Șchiopu, șeful ISU București-Ilfov, a dat explicații pe Facebook despre dezastre, festivități și funcția lui. A postat și o galerie de fotografii cu el în misiune

Orlando Șchiopu, șeful ISU București-Ilfov, a dat explicații pe Facebook despre dezastre, festivități și funcția lui. A postat și o galerie de fotografii cu el în misiune

Șeful ISU București-Ilfov, Orlando Șchiopu, a justificat, printr-o postare pe Facebook, afirmația făcută în conferința de presă de miercuri, potrivit căreia pompierii nu sunt pregătiți în școală pentru dezastre. Totodată, Șchiopu vine cu explicații suplimentare legate de modul în care a fost avansat la gradul de colonel și a revenit la conducerea ISUBIF.

De Adrian Ilie,

”Am ajuns în Colectiv și am dat față în față cu o situație neîntâlnită. Vreau să vă spun că noi nu suntem pregătiți în școli pentru dezastre și nici roboți nu suntem”, a declarat Orlando Șchiopu, la conferința de presă de joi.

Într-o postare de sâmbătă, Șchiopu prezintă definiția legală a ”dezastrului”, așa cum apare în Legea protecției civile: ”Evenimentul datorat declanşării unor tipuri de riscuri, din cauze naturale sau provocate de om, generator de pierderi umane, materiale sau modificări ale mediului şi care, prin amploare, intensitate şi consecinţe, atinge ori DEPĂŞEŞTE nivelurile specifice de gravitate stabilite prin regulamentele privind gestionarea situaţiilor de urgenţă.”

Șchiopu argumentează că indiferent de nivelul de pregătire sau de dotare, există permanent riscul unor situații imprevizibile pentru care nimeni nu este pregătit dinainte. ”Sigur că ne pregătim, sigur că ne doăam cât mai bine pentru a face față dezastrelor, dar viața ne-a pus și ne va pune în fața unor situații de dezastre care vor avea întotdeauna imprevizibil, hazard și riscuri ce diferă de teorie și cu care nu ne-am confruntat înainte. Cursurile și programele de pregătire teoretice nu pot cuprinde imprevizibilul, hazardul…sau orice altceva ne va da Dumnezeu!”, a scris șeful ISU București.

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019
Recomandări

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019

 

În ce privește festivitățile și ceremoniile organizate de instituția pe care o conduce, Șchiopu susține că acestea fac parte din ”cultura organizațională”, iar pompierii au obligația să își comemoreze sau celebreze eroii.

Colonelul Orlando Șchiopu amintește că revenirea sa în fruntea ISUBIF s-a făcut prin decizie a instanței care a hotărât că demiterea sa din 2015 nu a fost legală, deoarece ar fi fost rezultatul presiunii mediatice. De asemenea, Șchiopu mai spune că a fost avansat la gradul de colonel cu respectarea prevederilor legale. ”Acordarea gradului de colonel a fost făcută la termen, conform legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, fără să mi se facă nicio favoare în acest sens”, a mai scris Orlando Șchiopu.

El a alăturat postării și o galerie foto care-l prezintă la mai multe intervenții ca un argument că funcția lui nu se rezumă doar la ceremonii și festivități.

Close
Închide
  Close