(P) Alegerea parchetului în funcţie de tip – 3 exemple de parchet de calitate

Acasă este locul în care trebuie să te simţi confortabil, relaxat şi nu în ultimul rând în siguranţă. Stilul de amenajare poate influenţa în mod direct starea ta de spirit, tocmai din acest motiv este recomandat să alegi materialele de construcţie potrivite, dar şi decorul şi accesoriile. Parchetul face parte din lista elementelor esenţiale din casă, iar alegerea modelului potrivit trebui să ţină cont de câteva criterii importante. Iată care sunt acestea!

3 tipuri de parchet rezistent pe termen lung

Pentru că nu este doar un element de decor, parchetul ajutându-te să decorezi casa într-un mod cât mai elegant, care să reziste pe termen lung, iată ce trebuie să ştii despre parchet.

Parchetul este pardoseala potrivită pentru orice încăpere, fie că vorbim de bucătărie, dormitor sau living. Mai nou, de câţiva ani fiind potrivit şi pentru baie deoarece lemnul este tratat special să reziste în faţa aburilor şi condensului din baie.

În primul rând se alege în funcţie de rezistenţă. Este tipul de pardoseală care va fi supusă uzurii, find des utilizat şi tocmai din acest motiv nu trebuie să faci rabat de la calitate. O variantă mult mai slab calitativă te poate pune în faţa unei situaţii neplăcute, să îl schimbi prea des, ceea ce duce la costuri mult mai mari pe termen lung. Fiind supus uzurii precum: aşezarea mobilei, folosirea diferitelor produse pentru curăţenie precum aspirator, mop, detergenţi, diferenţele de temperatură, etc, acesta nu va rezista mult timp, dacă nu este un model calitativ.

În funcţie de utilizare. Dacă îl montezi într-o încăpere în care traficul este intens, atunci cu siguranţă trebuie să alegi un model rezistent. Un parchet cu o rezistenţă prea mică va duce la  deteriorare şi implict schimbare într-un timp scurt, astfel că, alege parchetul care să corespundă nevoilor tale. Poţi alege în funcţie de tipul acestuia:

  • Parchet din lemn masiv – este în general fabricat din lemn de stejar, fag, cireş sau mesteacăn, fiind o singură bucată din lemn. Este unul dintre cele mai recomandate produse deoarece are o garanţie de rezistenţă pe viaţă, rezistând fără probleme mai multe generaţii.
  • Parcet stratificat. Este modelul care poate îmbina calităţile parchetului din lemn masiv cu cele ale parchetului laminat. Se obţine prin suprapunerea mai multor straturi de lemn masiv, lipite între ele şi rezultă o bucată mare, asemănătoare la aspect cu cea a parchetului din lemn masiv. Are o rezitsenţă ridicată la uzură, umiditate şi trafic intens şi se întreţine foarte uşor.
  • Parchet din lemn laminat. Este produsul într-o balanţă extrem de echilibrată între calitate şi preţ. Un parchet laminat de cea mai bună calitate se găseşte la un preţ avantajos, fiind un produs care se obţine din suprapunerea mai multor straturi. Sunt făcute special pentru a se monta foarte uşor şi mai ales, se potriveşte perfect cu un sistem de încălzire prin pardoseală. Este realizat din bucăţi de lemn, iar peste aspectul de lemn este aplicat un strat de lac, pentru a-i prelungi durata de viaţă. Straturile sunt completate perfect cu ajutorul ator straturi suplimentare de răşină şi adeziv.
Mai multe articole