(P) Aventuri pe Transalpina – circuit de o zi de la Europa Travel

Una dintre cele mai spectaculoase escapade de care te poţi bucura în România este traseul oferit de Transalpina, cea mai înaltă şosea din ţară care îţi oferă privelişti uluitoare, dealuri înverzite şi drumuri şerpuitoare ce îţi descoperă adevărate minuni naturale.

Touroperatorul Europa Travel îţi propune să te bucuri de o experienţă desăvârşită într-un circuit de o zi pe Transalpina, care îţi va umple sufletul şi mintea cu imagini splendide ale Munţilor Parâng. Poți să călătorești oriunde în România alături de Europa Travel, în plus ai posibilitatea de a achita cu tichete de vacanță. Ai la dispoziție zeci de oferte pentru mare, munte, stațiuni balneoclimaterice sau Delta Dunării.

Drumul ce șerpuiește printre nori

Transalpina este una dintre marile atracţii ale ţării, de unde te poţi întoarce cu cele mai spectaculoase fotografii şi cu amintiri ale unei vizite superbe. Drumul întins pe o lungime total de 148 kilometri face legătura dintre oraşele Novaci din judeţul Gorj şi Sebeş din judeţul Alba, trecând şi prin judeţele Alba şi Sibiu. Unul dintre cele mai impresionante puncte ale traseului îl reprezintă Pasul Urdele, aflat la o înălţime de 2145 metri, fiind şi cel mai înalt punct al Transalpinei.

Admiră fantastice vederi ale naturii trecând prin Valea Oltului și prin Valea Jiului, pe traseul cunoscut și ca „Drumul Regelui”, după ce Carol al II-lea l-a parcurs împreună cu familia sa, după construcția Transalpinei în anul 1938. Surprinde farmecul aparte al acestei oaze naturale și sălbăticia locurilor, pe drumul ce te poartă spre nori. Considerată a fi una dintre cele mai frumoase zone de popas, Obârșia Lotrului este ideală pentru a inspira aerul montan ce îți oferă vitalitate și energie.

Alte popasuri superbe pe Transalpina

Circuitul propus de Europa Travel te conduce prin orașe ofertante pentru vizitare precum Râmnicu Vâlcea sau Sibiu. În plus, și alte locuri interesante ți se vor arăta în cale, precum Mănăstirea Horezu, impresionantă ctitorie a domnului Constantin Brâncoveanu, care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Lăcașul de cult ce poartă hramul Sfinților Împărați Constantin și Elena a fost sfințit în anul 1693 și încă mai păstrează din remarcabila arhitectură brâncovenească.

În județul Olt, pe malul râului te așteaptă o altă ctitorie a unui domnitor de seamă, Mircea cel Bătrân de această dată, Mănăstirea Cozia, care a fost sfințită în anul 1388. Acest edificiu de cult se mândrește cu picturi murale deosebite, refăcute în jurul anului 1512 în timpul lui Neagoe Basarab, pentru ca aproape două secole mai târziu, stilul brâncovenesc să-și pună amprenta asupra pridvorului.

Sursa foto: flickr.com

Oferte Speciale Europa prin Europa Travel

Circuit Transalpina – Tarif: 179 Lei/persoana, 1 zi, transport autocar: Horezu – Valea Oltului – Manastirea Cozia, servicii ghid. *NOU! Acum poți plăti sejururile în România și cu tichete de vacanță! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Mai multe articole