Lampadarul este un corp de iluminat elegant, ce poate fi cu ușurință observat de cei care îți trec pragul, dar care se poate dovedi extrem de util în serile pe care le petreci în living sau în dormitor, citind sau relaxându-te în fața televizorului. Așa că haide să vedem împreună de ce trebuie ținut cont, pentru a cumpăra cel mai bun lampadar.

Locul de amplasare al lampadarului

Modul de alimentare al lampadarului

Ce lumină emană lampadarul ales

Dimensiunile lampadarului perfect

Materialele lampadarului perfect

Locul de amplasare al lampadarului

Înainte de a cumpăra un anumit lampadar, trebuie să te gândești la destinația acestui corp de iluminat. Cu alte cuvinte, unde vrei să lumineze acesta, în casă sau în grădină? Pentru că plecând de la răspunsul pe care îl obții la această întrebare, tu trebuie să alegi fie un lampadar pentru interior, fie un lampadar pentru exterior.

Dacă mergi pe cea de-a doua variantă, află că cel mai bun lampadar pentru exterior trebuie să fie rezistent la condiții meteorologice mai puțin favorabile (vânturi puternice sau chiar căderi de precipitații specifice zilele călduroase de vară). La polul opus, alegerea unui lampadar pentru living sau dormitor pleacă de la considerente ce țin mai degrabă de design și dimensiuni.

Modul de alimentare al lampadarului

Aici ai două opțiuni extrem de clare: fie îți cumperi un lampadar ce se încarcă direct de la rețeaua de energie electrică, fie alegi unul pe acumulatori, însă trebuie să ții cont și de marile diferențe dintre cele două:

  • În primul rând, modul de alimentare prin rețeaua de energie electrică este mult mai convenabil, atât pentru interior cât și pentru exterior, pentru că poți găsi oricând o priză, chiar și dacă te afli în grădină.
  • În cazul în care nu există o sursă apropiată de curent electric, într-adevăr, lampadarele pe bază de acumulatori sunt recomandate, însă trebuie să ții cont de un aspect extrem de important:
  • Lampadarele pe acumulatori nu luminează la fel de puternic precum cele cu alimentare de la priză o fac.

Ce lumină emană lampadarul ales

Tu știi cel mai bine cam câta lumină vrei să emane lampadarul pe care ai de gând să îl cumperi. Noi îți prezentăm opțiunile pe care le ai, de aceea, ține cont de faptul că poți găsi online lampadare cu unul, două sau chiar trei brațe, ce oferă o lumină din ce în ce mai mare, în funcție de numărul de becuri.

Dacă vrei să îți cumperi un lampadar pentru living sau dormitor, destinat relaxării și confortului de după o zi grea la birou, cele mai bune lampadare de interior sunt prevăzute cu becuri LED sau fluorescente, perfecte pentru citit sau scris.

Dimensiunile lampadarului perfect

Ai grijă să nu îți cumperi lampadarul fără să citești cu atenție dimensiunile sale, măsurând în prealabil și dimensiunile spațiului în care vrei să îl poziționezi. Chiar dacă are un design spectaculos, ce s-ar potrivi de minune într-o anumită încăpere, dacă are dimensiuni prea mari, riști să generezi un efect de sufocare a întregii încăperi.

Așadar, fă-ți temele înainte de a cumpăra un lampadar și ține cont de faptul că cele de interior sunt mai puțin voluminoase decât lampadarele pentru grădină.

Materialele lampadarului perfect

Oțel, hârtie securizată, plastic sau chiar lemn – atunci când cauți un lampadar elegant, pentru a se potrivi cu restul decorului, ai de unde alege. Însă pentru a obține efectul stilistic dorit, complementaritatea este poate cel mai important motiv de la care să pleci, pentru a cumpăra un anumit corp de iluminat.

În caz contrar, efectul stilistic produs de imaginea lampadarului perfect va întârzia să apară. Dacă vrei să te bucuri și de utilitatea unui anumit material, noi îți recomandăm oțelul, pentru că este cât se poate de rezistent și totodată durabil.
Acum că știi ce lampadar trebuie să îți cumperi pentru casă, nu rămâne decât să intri pe eco-iluminat.ro și să cauți prin întreaga listă de produse, pentru a-l găsi pe cel mai potrivit. Ține cont de spațiul în care vrei să îl poziționezi, de lumina pe care vrei să o emane, precum și de designul acestui corp pentru iluminat, pentru că nimic nu se compară cu o alegere inspirată de cumpărare, chiar și atunci când vorbim despre sursele de lumină din casa ta.