(P) Cum îți tunzi bretonul și vârfurile acasă. Ai grijă la câteva detalii!

Bretonul poate fi un accesoriu foarte cool, dacă știi cum să-l stilizezi! Daca ai avut vreodată o tunsoare cu breton, probabil te-ai confruntat cu problema clasica: acesta crește prea repede, îți incomodează privirea și își pierde forma, devenind o adevarată provocare să-l aranjezi. Cu instrumentele potrivite, cu un pic de îndemânare și cu câteva sfaturi utile, poți să îți tunzi singură, acasă, bretonul, ori de cate ori simți nevoia unui refresh al look-ului. Află cele mai importante detalii care te ajută, de asemenea, să scapi și de vârfurile deteriorate.

Cum îți tunzi bretonul

Pentru că nu ai mereu timpul sau bugetul necesar pentru a vizita salonul de înfrumusețare, îți spunem noi cum poți să faci, singură, retușul coafurii tale. Iată ce trebuie să știi pentru a-ți tunde bretonul!

  • Înainte de a te apuca de treabă, asigură-te că ai o foarfeca de tuns de calitate. Un astfel de instrument te va ajuta să realizezi o tunsoare corectă, sporind gradul de precizie al tăieturii.
  • Urmatoarea etapă este să îți usuci părul, dacă tocmai ce l-ai spalat. Nu este indicat să îți tunzi bretonul atunci când este ud, pentru că riști să tai mai mult decât ți-ai fi dorit.
  • După ce ți-ai uscat părul, piaptănă-l foarte bine, pentru a fi descurcat așa cum trebuie. Poți folosi un pieptane mic și subtire pentru breton, iar pentru a aranja firele din lungimea părului, în cazul în care vrei să îți tunzi vârfurile, folosește o perie.
  • Pentru a-ți tunde bretonul, treci pieptănul prin el și oprește-te la nivelul de la care vrei să tai cu foarfeca. Pentru început, poți să îl lași mai lung, iar mai apoi să îl ajustezi în funcție de lungimea dorită.
  • Dacă nu ești o persoană foarte îndemânatică, poți să apelezi la un mic truc: secționează bretonul în jumătate, pe verticală și taie fiecare parte, pe rând.
  • Foarte important este să nu tunzi bretonul dintr-o singură mișcare, cum, probabil, că ai fi tentată să o faci. Hairstyliștii spun că este cel mai bine ca tăierea să se realizeze treptat.
  • Atunci când tunzi, ține foarfeca ușor înclinată.

Cum îți tunzi vârfurile

Părul tău are nevoie, periodic, de un mic upgrade pentru a se menține sănătos și strălucitor. Din acest motiv, tunderea vârfurilor despicate este o etapă pe care trebuie să o faci o dată la trei luni, mai ales dacă obișnuiești să folosești ustensile sau produse de coafat care pot deteriora părul. Uite cum scapi de vârfurile despicate, în doar trei pași!

  • Dacă vrei să îți tunzi vârfurile, începe prin a-ți prinde părul într-o coadă de cal.
  • Decide-te asupra lungimii și marchează zona în care vrei să tai, prinzând un elastic și taie cu foarfeca la acel nivel.
  • O altă variantă de a scapă de vârfurile tocite este să împarți părul în jumătate, prinzând partea superioară cu ajutorul unei cleme. Mai apoi, folosind pieptănul, taie, separat, cele două secțiuni ale părului.
Mai multe articole