Primul lucru: ia în calcul cum o să călătorești

Ca să ajungi în Sfântu Gheorghe, va fi nevoie să te duci până în Tulcea sau Mahmudia cu mașina personală ori cu un autocar, iar de acolo să iei o barcă. Dacă vei călători cu mașina personală, vei avea loc pentru mai multe bagaje decât dacă vei alege să te deplasezi cu un autocar sau microbuz. În cazul în care optezi pentru serviciile unei companii de transport, interesează-te în legătură cu greutatea și dimensiunile maxime permise pentru bagajele călătorilor.

Al doilea lucru: fă o listă cu bagajele indispensabile pentru vacanță

Anumite bagaje sunt indispensabile pentru orice vacanță. Pe orice listă cu bagaje indispensabile pentru vacanță ar trebui se regăsească lenjeria intimă, obiectele de igienă personală (cum ar fi periuța de dinți, pasta de dinți, deodorantul, săpunul și cel puțin un prosop), accesoriile (precum ochelarii de soare și șapca sau pălăria de soare), haine lungi și haine scurte. De asemenea, printre bagajele indispensabile pentru vacanță se numără și: biletele de călătorie, cartea de identitate, cardul de sănătate, telefonul mobil, încărcătorul pentru telefonul mobil, papucii de cameră și medicamentele (pentru dureri de cap și indigestii).

Al treilea lucru: întocmește o listă cu bagajele dispensabile

Nu întocmi doar o listă cu bagajele indispensabile, ci alege să faci una și cu obiectele dispensabile pentru vacanță. Astfel, în funcție de spațiul pe care îl vei avea în bagaje, vei putea să iei mai multe sau mai puține dintre obiectele dispensabile pentru concediu. Iată, în continuare, câteva obiecte care ar putea să se regăsească pe lista cu bagajele dispensabile pentru concediu: haine scurte, haine lungi, gel de duș, pieptăn, uscător de păr, cărți, reviste, servețele, halate de baie, aparat foto, laptop, lanternă, pelerină de ploaie, umbrelă, trepied și lenjerie de pat.

Al patrulea lucru: analizează cum va fi vremea

Indiferent dacă îți faci sejurul în Sfântu Gheorghe sau în Paris este obligatoriu ca, înainte să pleci în concediu, să verifici starea vremii din destinația de vacanță. În caz contrar, s-ar putea să îți faci greșit bagajul. Mai precis, să iei în bagaje prea multe ori prea puține haine subțiri sau groase. Chiar dacă o să mergi în concediu într-un loc cu foarte mult soare, ai grijă să-ți iei la tine și câteva haine mai lungi și mai groase, deoarece starea vremii se poate schimba de la o oră la alta.

Al cincilea lucru: planifică-ți activitățile din concediu înainte de vacanță

Concediul este despre odihnă și relaxare, dar și despre anumite activități pe care le vei face. Cel mai bine ar fi să-ți planifici toate activitățile din concediu înainte să pleci în vacanță. Astfel, te vei asigura că vei lua în bagajele pentru vacanță toate obiectele de care vei avea nevoie pentru activitățile în cauză.