(P) O carieră de succes în vânzări: aplică la Școala de carte și meserii între 31 august – 3 septembrie

Întrebarea „Ce meserie mi se potrivește?” este foarte des întâlnită în rândul tinerilor la început de drum. Elevii din anii terminali de școală caută oportunități care să le ofere rapid o rampă de acces spre un mediu de lucru stabil, cu posibilitate de învățare a unei meserii și promovare profesională.

Vestea bună este că pe piață există programe care le oferă elevilor posibilitatea să aibă o meserie încă din timpul liceului, să învețe și să acumuleze experiență dar, în același timp, să câștige bani. Programul „Școala de Carte și Meserii”, susținut de Lidl România și alte trei companii de retail, este unul dintre ele. Acesta contribuie la dezvoltarea tinerilor și le oferă o soluție prin care au posibilitatea să-și construiască o carieră de succes în domeniul comerțului. Printr-un sistem de formare echilibrat, în care teoria este îmbinată cu practica, liceenii pot învăța tot ce trebuie să știe pentru a se califica în meseria de comerciant-vânzător încă de pe băncile școlii. Programul se desfășoară pe parcursul a 3 ani, perioadă în care liceenii participă la cursuri teoretice și la stagii de practică periodice, în cadrul magazinelor Lidl.

De ce ar alege un elev programul „Școala de Carte și Meserii”, susținut de Lidl România?

  1. Beneficii și oportunități de angajare

Prin acest program, tinerii elevi au posibilitatea să învețe o meserie, să acumuleze experiență profesională şi să aibă un venit propriu câştigat deja de pe băncile şcolii. Încă din perioada școlarizării, elevii beneficiază de o bursă lunară în valoare de 400 lei, dar și de decontarea transportului și asigurarea mesei de prânz.

Mai mult decât atât, după încheierea programului, tinerii absolvenți se pot angaja în rețeaua de magazine Lidl și au acces la posibilități de evoluție profesională din cadrul companiei, având astfel șansa unei cariere de succes.

  1. Certificare în domeniul comerțului

După absolvire, elevii vor primi un certificat de competențe recunoscut internațional pentru calificarea de comerciant-vânzător. Această diplomă le va atesta competențele, astfel încât aceștia să aibă posibilitatea de a-și dezvolta o carieră în domeniul comerțului.

  1. Mix echilibrat de teorie și practică

Teoria și practica sunt în strânsă legătură cu experiența profesională. Este foarte important ca elevii să aibă posibilitatea să învețe de la viitorii angajatori, să lucreze într-o echipă de specialiști care să îi susțină în parcursul lor spre o carieră de succes. Stagiile de practică din timpul anilor de studii îi ajută să tranziteze mai ușor către un loc de muncă, imediat ce ies de pe băncile școlii. În plus, prin acest program, elevii au șansa să fie recrutați de către Lidl România.

Lidl este pentru al doilea an partener al proiectului „Școala de Carte și Meserii”, contribuind astfel la dezvoltarea personală și profesională a tinerilor, pregătindu-i pentru piața muncii și cerințele sale. Programul „Școala de Carte și Meserii” a fost înființat alături de Camera de Comerț Româno-Germană și durează trei ani, timp în care elevii beneficiază de formare teoretică în liceele partenere și stagii de practică în magazinele Lidl sau ale celorlalte trei companii de retail.

Înscrierile în acest program au loc între 31 august și 3 septembrie, iar elevii pot depune candidatura la unul dintre liceele partenere: Liceul Tehnologic Mircea Vulcănescu din București, Liceul Economic Barbu A. Știrbey din Buftea, Colegiul Economic G. Barițiu din Sibiu, Colegiul Național Economic Andrei Bârseanu din Brașov și Colegiul Tehnic Emanuil Ungureanu din Timișoara.

Mai multe informații despre acest program și despre beneficiile și oportunitățile oferite de „Școala de carte și meserii” se găsesc pe: www.scoaladecartesimeserii.ro.

Mai multe articole