Mergi direct la conținut »
Pâinea "de un leu" ar putea dispărea de pe piaţă. S-a scumpit deja în magazine
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Pâinea „de un leu” ar putea dispărea de pe piaţă. S-a scumpit deja în magazine

Valul de scumpiri la utilități și a creşterii costurilor cu forţa de muncă din ultima perioada a condus la ajustarea prețurilor în industria de morărit şi panificaţie.

Prețul pânii și al produselor de panficație a crescut deja în majoritatea magazinelor, clienţii plătind deja  câţiva bani în plus pentru franzela de 1 leu.

Producătorii din această industrie rescunosc că pâinea „de un leu” ar putea dispărea de pe piaţă. Mai mult, reprezentanţii industriei nu exclud majorări de preţuri în viitorul apropiat.

„Ar trebui să ne aşteptăm şi la alte scumpiri în 2018. Am fost notificaţi că energia se va scumpi cu 35%. Or toate aceste creşteri de tarife la utilităţi se văd în preţ şi nu numai la pâine. Fiecare agent economic îşi face calculele şi ia decizia care să îi convină”, a declarat pentru economica.net Aurel Popescu, preşedintele Rompan.

Grâul, carburanții și forța de muncă

Reamintim, producătorii din panificație au anunțat încă de la finele anului trecut că se așteaptă la scumpiri, atât din cauza majorării prețului grâului, cât și din cauza scumpirii carburanților.

„Pâinea nu s-a scumpit din septembrie 2013, acum a început să se scumpească, forţa de muncă a crescut, gazul, energia… Asta este, nu avem ce face”, declara atunci Aurel Popescu. Cea mai mare problemă în momentul de faţă este problema cu forţă de muncă, nu mai găsim oameni să muncească, iar acum, dacă salariul minim creşte la 1.900…e greu. O să scumpim categoric”, anunța el.


O nouă zi liberă pentru elevi, înainte de vacanța intersemestrială. Când va fi


 

Close
Închide
  Close