Mergi direct la conținut »
Ştiri Libertatea > Ştiri > Știri România > Părinții și copiii aleargă duminică la Băneasa Forest Run. Competiția ajută micuții bolnavi de cancer

Părinții și copiii aleargă duminică la Băneasa Forest Run. Competiția ajută micuții bolnavi de cancer

Părinți și copii aleargă duminică pe traseele din pădure în competiția Baneasa Forest Run, ajunsă la a treia ediție. Aproape 800 de participanți s-au înscris anul acesta la proba de cros, iar 300 de adulți și copii aleargă într-o cursă în premieră, cursa populară de 3 kilometri. Competiția a început la Pădurea Băneasa, de la ora 10.30.

Articol de Mihai Niculescu, Duminică, 24 martie 2019, 10:45

Proba de cros a început la 10.30, pe o distanță de11 km iar la ora 10:50 are loc proba de Semimaraton (21 km) si la ora 14:30 – cursa Family (3 km).

„Dintre cei 1.500 de participanti, cei mai multi s-au inscris la proba de cros, aproape 800, iar 300 au optat pentru cursa populara de 3 kilometri, o premiera pentru Baneasa Forest Run, la care parintii vor alerga alaturi de copiii lor. Aceasta cursa, la care vor lua startul 100 de copii, se adreseaza incepatorilor, care pot sa alerge pe distante mai mici sau celor care vor sa alerge impreuna cu familia”, precizeaza organizatorii, potrivit ziare.com.

Toti alergatorii inscrisi la Baneasa Forest Run au avut posibilitatea sa doneze bani pentru MagiCAMP, un proiect caritabil, care ajuta copiii bolnavi de cancer sa mearga in tabere de vara. In urma donatiilor, s-au strans peste 30.000 de lei.

Baneasa Forest Run este un eveniment de alergare pentru amatori, cu doua editii anuale, de primavara si de toamna. Fiecare eveniment este precedat de mai multe antrenamente si urmat de un antrenament de revenire. Fiecare editie aduce in prim plan o organizatie si o cauza sociala pentru care alergatorii pot dona, potrivit site-ului oficial al evenimentului.


Citește și: O zi din viața Mădălinei Turza, mama unui copil cu dizabilități, care se luptă să ajungă în Parlamentul European