Mergi direct la conținut »
Părinții unui bebeluș care a murit la o lună de la naștere, război deschis cu medicii.  ”Copilul trebuia să fie în viață, alături de noi”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Părinții unui bebeluș care a murit la o lună de la naștere, război deschis cu medicii. ”Copilul trebuia să fie în viață, alături de noi”

Părinții unui bebeluș care a murit la o lună de la naștere, război deschis cu medicii. ”Copilul trebuia să fie în viață, alături de noi”

Acuzații de malpraxis la adresa a doi medici ginecologi din Maternitatea Buzău. Părinții unui bebeluș care a murit la o lună de la naștere susțin că micuțul ar fi trăit dacă doctorițele care i-au făcut controlul mamei ar fi văzut că sarcina nu decurge normal. Familia a depus plângere la Poliție și la Colegiul Medicilor, iar Spitalul Județean, în subordinea căruia se află maternitatea, a dispus o anchetă internă.

De Cristina Sterian,

Ana Maria Călin are 23 de ani și era la prima sarcină. Controalele periodice le-a făcut la un cabinet particular, numai că în ultimele săptămâni de sarcină au apărut problemele, iar medicul său curant era în concediu, astfel că a fost nevoită să meargă la maternitate.

La 38 de săptămâni au început durerile. Am decis să merg pentru consult la maternitate. Era doamna dr Anca Șerbănoiu, m-a consultat și mi-a spus că e în regulă, să merg acasă liniștită. Am mers acasă cu dureri. La o săptămână după, m-au luat si mai mult durerile, vomă,  ameteli, am chemat salvarea, m-am internat la doamna dr. Gabriela Pârjolea, care a tratat momentul cu indiferență, eu având dureri foarte mari. Mi-a spus că pot avea infecție la rinichi, durerile erau și de burtă și de mijloc.

Ana Maria Mitu:
Marian Călin și Ana Maria Mitu

A doua zi de la internare, medicul de gardă i-a făcut o ecografie și a observat că fătul este în suferință fetală, așa că a decis să o opereze de urgență.

”Până la urmă mi- a făcut cezariană dr. Constantinescu, după ce a observat la ecograf  că nu e în regulă. Copilul s-a născut  într o stare foarte proastă, a luat nota 5 la naștere. Mi-au spus că fătul a suferit 10 zile în burtică. O suferință foarte mare”, a declarat tânăra mama. 

Copilul a fost intubat, iar medicii neonatologi de la Buzău au decis transferul la Spitalul Marie Curie din Capitală.

Mario Constantinescu, medic ginecolog

Pe fondul circularei de cordon și a terenului mamei cu hipertensiune, am decis că în interesul mamei și al copilului este intervenția cezariană. Am finalizat operația care a decurs în parametri normali, numai că, din păcate, copilul nu a avut o evoluție satisfăcătpare și neonatologul a decis transferul. Lichidul foarte modificat prezent în aparatul respirator al copilului a făcut ca adaptarea lui la respirația spontană sau chiar asistată să nu fie optimă. 

Mario Constantinescu, medic ginecolog:

La o lună după transfer bebelușul a murit în clinica din București. Părinții vor să stie acum cine si unde a gresit.

”Bebelușul a luat nota 5”

”Bebelulul a avut nota 5. Apoi s-a degradat, a ajuns la 3, era într o suferință fetală. Pentru noi istoria se repetă, mama soției mele a murit la nașterea ei în Maternitatea Buzău”, povestește Marian Călin, tatăl bebelușului.

Tolo: Ce se întâmpla dacă Bănicioiu făcea lucrări stomatologice în același timp în care el, ca ministru, schimba legea pentru ca spitalul unde lucra să ia mai mulți bani de la stat?!
Recomandări

Tolo: Ce se întâmpla dacă Bănicioiu făcea lucrări stomatologice în același timp în care el, ca ministru, schimba legea pentru ca spitalul unde lucra să ia mai mulți bani de la stat?!

Biletul de ieșire din Spitalul Județean Buzău

”Durerea e cu atât mai mare cu cât copilul s-a născut normal, dacă avea vreo malformație congenitală poate ne resemnam, dar el a fost un copil normal, trebuia să fie în viață, alături de noi. Depunem plângere împotriva ambilor medici, cineva trebuie să răspundă, nu o facem dintr o vendetă personală, ci să atragem atenția viitoarelor mămici să nu ajungă pe mâna unor astfel de medici. Materitatea Buzău e nouă, bine dotată, dar actul medical e vechi”, mai spune bărbatul.

Astăzi, după ce si-au îngropat pruncul, părintii au depus plângere la Colegiul Medicilor și au formulat o plângere penală pentru ucidere din culpă la poliția municipiului Buzău.

Totodată, conducerea Spitalului Județean Buzău s-a autosesizat și a demarat o anchetă internă.

Tatal bebelușului va da în judecată maternitatea și va cere despăgubiri morale de o sută de mii de euro, bani pe care dacă îi câștiga spune că vrea să îi doneze pentru dotarea spitalului Marie Curie.

Dr. Gabriela Pîrjolea este în concediu și nu a putut fi contactată, iar dr. Anca Șerbănoiu a refuzat să ofere un punct de vedere.

Close
Închide
  Close