De Valentina Postelnicu,

PNL a transmis, după votul din comisii: „Există o lege a taximetriei, avem o modificare a legii taximetriei care sancționează transportul ilegal de persoane, iar acum avem o lege a transportului alternativ de persoane care reglementează procedura de autorizare a platformelor digitale și a operatorilor de transport alternativ”.

„Funcționarea transportului alternativ de persoane în mod legal și eficient avea nevoie de acest cadru normativ pentru a nu mai exista controverse și un tratament discriminatoriu între actorii din piață. PNL atrage atenția Guvernului să nu adopte Ordonanța de Urgență anunțată deja de Viorica Dăncilă în pivința ridesharing-ului. Locul de adoptare a legilor este în Parlament, și nu la Guvern!”, a subliniat PNL.

Premierul Viorica Dăncilă anunţa că în şedinţa de Guvern de marţi va fi adoptat proiectul de act normativ privind reglementarea serviciilor alternative de transport de persoane prin intermediul unor aplicaţii digitale.

„Astăzi adoptăm proiectul de act normativ privind reglementarea serviciilor alternative de transport de persoane prin intermediul unor aplicaţii digitale, un proiect pe care l-am discutat săptămâna trecută în prima lectură. Vom stabili o formulă care să asigure transportul pasagerilor în condiţii de siguranţă şi care să încurajeze concurenţa, astfel încât cetăţenii să poată opta pentru servicii de cât mai bună calitate”, a declarat premierul, la începutul şedinţei de Guvern.

Citeşte şi: FOTO | Platforma Iadului. „Rulmentul” Brașov, pe vremuri mândria socialismului românesc, a ajuns o ruină!