Mergi direct la conținut »
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Accident cu patru morți în Italia. Victimele ar fi români. Mașina în care se aflau aceștia era urmărită de poliție. Reacția MAE

Accident cu patru morți în Italia. Victimele ar fi români. Mașina în care se aflau aceștia era urmărită de poliție. Reacția MAE

Un accident deosebit de grav s-a produs, joi seară, pe o autostradă din sudul Italiei. Patru persoane au murit și a cincea a fost rănită grav, după ce mașina în care se aflau a intrat în plin într-un autocamion. În momentul producerii accidentului, victimele, despre care presa italiană spune că sunt români, erau urmărite de poliție.

Accidentul îngrozitor s-a produs joi seara pe autostrada dintre Telesina și Caianello. Poliția a vrut să tragă pe dreapta mașina în care se aflau cinci persoane, însă șoferul nu a vrut să oprească, potrivit ilgiornale.it.

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că Ambasada României la Roma urmărește îndeaproape evenimentele legate de accidentul rutier produs în apropiere de Alvignano, provincia Caserta.

„Reprezentanții misiunii au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale în vederea obținerii unor informații cu privire la cetățenia, identitatea persoanelor afectate și la circumstanțele producerii accidentului. Până în acest moment, autoritățile locale nu au notificat ambasada cu privire la existența unor cetățeni români printre victime, iar la nivelul misiunii nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară  în legătură cu acest accident”, a transmis MAE pentru Libertatea.

Presa italiană scrie că mașina în care se aflau cei cinci a fost văzută în ultimele zile între provinciile Avellino și Benevento și, de fiecare dată când i-a fost semnalată prezența în zonă, au avut loc furturi din apartamente. De câteva zile poliția din Benevento se afla pe urmele acelei mașini, astfel că atunci când a fost raportată prezența ei pe o șosea din zonă a fost declanșat planul de urmărire.

Polițiștii i-au făcut semne să oprească în timp ce se afla pe autostrada Telesina. Oamenii legii au pornit în urmărirea mașinii Skoda. Cursa nebună s-a încheiat după aproximativ 20 de kilometri, când șoferul a pierdut controlul volanului, iar mașina s-a izbit frontal de un TIR.


CITEȘTE ȘI: VIDEO/ Iată vila care i-a adus 10 ani de procese lui Antonio Banderas! În cartierul starului de cinema stă și un român