MENIU CAUTĂ

VIDEO | Paylab.ro: care sunt cel mai bine plătite meserii din România

Distribuie

O statistică realizată de Paylab.ro, primul comparator de salarii din ţara noastră, arată că cel mai bine plătite meserii din România sunt în IT şi construcţii, cu venituri peste media din această zonă a Europei.

Invitat în cadrul Interviurilor Libertatae Live, Bogdan Badea, CEO eJobs, a precizat care sunt cele mai bine plătite meserii din România. Aceste date au cost calculate după ce pe platforma Paylab.ro, primul comparator de salarii din ţara noastră, au fost analizate aproape 170.000 de venituri, din toate domeniile.

„Oricât am încerca să evităm subiectul salariu, este unul dintre cele mai calde subiecte care se discută în orice companie. Toată lumea vrea să ştie cât câştigă X, cât câştigă Y, cât câştigă colegul lor, managerul lor. În primul rând, vezi care este valoarea ta în piaţă. Este principalul lucru care va reieşi din Paylab”, a explicat Bogdan Badea motivul introducerii în ţara noastră a acestui instrument comparativ.

Astfel, conform salariilor introduse în comparatorul Paylab.ro, venitul mediu al unui specialist în securitate IT, care a finalizat şi un masterat, are un venit mediu de peste 6.700 de lei. Ceea ce îl plasează în top-ul câştigurilor, 98% dintre salariaţii care şi-au comparat veniturile obţinând mai puţini bani.

Salariul unui specialist în securitate IT, comparat de Paylab.ro cu veniturile altor salariaţi din domeniu

Salariul unui specialist în securitate IT, comparat de Paylab.ro cu veniturile altor salariaţi din domeniu

Şi cei care lucrează ca translator, sau vorbesc o limbă străină mai puţin întâlnită, sunt bine plătiţi de companii. De exemplu, un traducător cu 3-5 ani de experienţă, ar un venit mediu de aproape 3.000 de lei lunar. Ceea ce înseamnă un câştig mai bun decât a peste 75% dintre salariaţii din România.

„În zona de IT, de exemplu, putem să spunem că deja avem salarii peste media din regiune. Mai sunt domeniile din zona de şoferi, sau de limbi străine. Noi avem foarte multe centre de servicii unde se vorbesc limbi străine, unde salariile pentru limbi exoice au devenit din ce în ce mai mari. Sunt peste media regiunii.  Pe toate domenii salariile sunt în creştere, aceasta este trend-ul, şi va continua să crească pe toate domeniile”, a mai precizat Bogdan Badea.

Nu în ultimul rând, meseriaşii sunt tot mai greu de găsit, de aceea companiile plătesc mii de lei pentru un electrician, sau un zidar cu experienţă. De exemplu, un instalator lucrări electrice are un venit mediu lunar de aproape 3.500 de lei. Ceea ce înseamnă că salariul său este mai mare decât veniturile a aproximativ 82% dintre români, conform Paylab.ro.

„Zona de meseriaşi este o zonă unde, de exemplu, ar fi nevoie de foarte multă forţă de muncă. Dacă se întoarce cineva cu experienţă de 10 ani de zile în construcţii, din Anglia sau din Spania, orice companie din domeniul respectiv sunt convins că i-ar plăti salariul corect, astfel încât să-l ţină pe acel om care are o experinţă în afara României”, a mai explicat Bogdan Badea.

Compania eJobs a lansat, la mijlocul lunii iulie, portalul www.paylab.ro, cu ajutorul căruia poţi afla ce salariu au angajaţii din România, în funcţie de postul pe care îl ocupă, de nivelul de studii şi de judeţul unde lucrează.

Pe această platformă, cei care vor să-şi compare salariul trebuie să precizeze postul pe care lucrează, experienţa în domeniu, salariul net pe care îl încasează, să precizeze dacă au şi alte beneficii (bonuri de masă, telefon plătit de firmă, maşină de serviciu etc.), să-şi spună vârsta, studiile, judeţul în care lucrează, pot preciza, dacă doresc, şi numele firmei unde muncesc şi, dacă vor, pot menţiona adresa de email, pentru a primi date actualizate.


CITEȘTE ȘI: 

Mesajul unei poliţiste din Vaslui pentru „contribuabilii care îi plătesc salariul”: „Nimic nu mă enervează mai mult decât pulifricii ăştia”

Citește mai multe despre Interviu, meserii, paylab și Romania pe Libertatea.

Comentarii