MENIU CAUTĂ
20 Apr. 2009 15:45

Penisul lui Terente înlocuit cu unul mai mic

Distribuie

Din cauza degradării, celebrul exponat de la IML fost schimbat cu unul nou.3980-140942-po.jpg

S-a ales praful şi pulberea de legendarul organ sexual al haiducului Terente! La propriu, nu la figurat, pentru că el va dăinui cu siguranţă în folclor. Din cauza stării avansate de degradare, penisul celebrului bandit şi amant din Brăila a fost, pur şi simplu, aruncat la gunoi, în locul lui fiind pus un altul, de dimensiuni sensibil mai mici.

Organul sexual al celebrului bandit, care măsura 22 cm în stare de erecţie, a fost conservat în 1927 de profesorul Mina Minovici. După 80 de ani, penisul s-a degradat sever din cauza formolului în care a fost ţinut, astfel că în urmă cu câţiva ani s-a încercat o operaţie de recondiţionare. Cu acest prilej, medicii au constatat cu stupoare că în borcan nu era falusul întreg, ci doar pielea penisului, umplută cu vată, aşa cum se făceau conservările în formol pe vremea profesorului Minovici.

Specialiştii în medicină legală au realizat o soluţie bazată pe glicerină în care să conserve penisul, care-şi pierduse deja forma, şi au cusut tegumentul cu fir de rafie, ca să nu se sfâşie. Anul trecut, medicii de la IML au vrut să-l trimită la tratament' în Germania, dar specialiştii nemţi s-au dat bătuţi, pentru că nu au putut garanta că, injectându-l cu silicon, îl pot salva'.

Organul original a fost aruncat la gunoi

3980-140943-pf.jpgÎntre timp, situaţia organului care a făcut atâtea femei fericite în Brăila anului 1920 s-a înrăutăţit, din cauza soluţiei în care era expus, într‑un borcan imens, degradându- se în ultimul hal. Decizia a fost tristă, dură, dar radicală, medicii fiind nevoiţi să încheie, într-un mod neonorant, un ciclu glorios în existenţa pământeană a haiducului: au aruncat penisul degradat la gunoi. Locul său din Muzeul IML a fost luat de curând de un altul. Pentru ca legenda să meargă mai departe, pe plăcuţa noului exponat e trecut tot numele Regelui Bălţilor'. Noul penis este ceva mai mic decât originalul şi provine de la un cadavru oarecare de la IML.

Două tatuaje diferite

Tatuajul de pe falusul care a fost material didactic timp de 82 de ani, Fut bine şi apăsat la cioc', stătea mărturie performanţelor sexuale deosebite ale lui Terente. De altfel, datorită acestora, dar şi legendei tatuajului, femei din protipendada vremii îl solicitau pe bandit pentru servicii sexuale contra cost. Noul exponat, al cărui fost proprietar e deocamdată anonim, poartă cuvântul Lux', tatuaj care se realizează mai ales în puşcărie, dar şi alte însemne indescifrabile. Tatuajul Lux' e des întâlnit printre puşcăriaşi, alături de obiceiul introducerii de bile sub epiderma penisului.

3980-140941-terente.jpgTerente bântuia bălţile Brăilei

Pe numele său adevărat Ştefan Vasali, celebrul haiduc Terente s-a născut în 1895, în satul Carcaliu, aproape de Brăila, într-o familie numeroasă de pescari săraci. Prima nevastă, Ustinia, a murit de ciumă. Nici cu Arina, a doua soţie, nu a avut mai mult noroc. A prins-o cu un tânăr grec în grădină, noaptea, şi a înjunghiat-o. Lucru destul de ciudat ca un bărbat dotat ca Terente să fie înşelat de soţie. Deşi ea nu a murit, jandarmii l-au legat pe soţ şi l-au dus la închisoare. Se spune că bătaia pe care a luat-o acolo l-a înrăit, iar când a ieşit a început haiducia.

După numeroase jafuri şi răpirea, în 1924, a două tinere virgine pe care le-a dus în bârlogul său din bălţile Brăilei şi le-a siluit, Terente devenise deopotrivă bandit celebru şi amorez feroce. Conform legendelor, datorită prestaţiilor' deosebite era căutat de femei, iar banditul răspundea cu plăcere propunerilor sexuale pe care le primea. Astfel, s-a născut legenda penisului lui Terente, impresionant prin dimensiuni. Terente s-a dovedit a fi înzestrat cu o inteligenţă criminală deosebită: a răpit, a sechestrat, a jefuit şi cu greu a fost prins. De el se auzise chiar şi în Anglia, şi în Italia. În 1927, pe 5 iunie, jandarmii civili l-au dibuit pe canalul Cravia.

A fost ucis pe 5 iunie 1927

În prinderea lui Terente s-a implicat însuşi şeful Marelui Stat Major al Armatei, care a venit cu sute de soldaţi pentru a lua la puricat toate bălţile Brăilei. L-au încolţit la un stăvilar, iar un jandarm a tras un foc de armă care l-a nimerit în gură, dar fără să-l ucidă. A fost prins şi dus la un post de jandarmerie şi, la un moment dat, când a vrut să evadeze, a fost împuşcat mortal. Autopsia cadavrului a fost făcută de medicul legist Maria Zăhărescu. Doctorul i-a separat capul şi penisul de corp şi le-a trimis la Bucureşti pentru a fi conservate.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 19 februarie 2019
Comentarii