Peste 6 milioane de lei pentru iluminatul festiv din București. Trei companii municipale urmează să primească bani în plus

Primarul general Gabriela Firea vrea o nouă majorare de capital la trei dintre cele 22 de companii municipale înființate anul trecut. În cazul Companiei Municipale Iluminat Public București S.A peste 6 milioane de lei se vor duce pe iluminat festiv.

Trei companii municipale ar urma să primească bani în plus. În ședința de Consiliu General din data de 23 august se propune majorare de capital pentru trei din cele 22 de companii municipal. Cea mai mare majorare de capital se propune la Compania Municipală Energetica București S.A. Este vorba de 1,2 miliarde lei. De această sumă este nevoie pentru cumpărarea creanțelor ELCEN în vederea fuzionării cu RADET. De asemenea, la Compania Municipală Întreținerea Arborilor și Spațiului Verde Bucureşti S.A. se propune o majorare de capital de 51, 8 milioane lei. La Compania Municipală Iluminat Public București S.A. se propune o majorare de capital de 12, 7 milioane lei. Jumătate din această sumă este folosită pentru achiziția de utilaje și scule, iar jumătate, 6.110.000 de lei, pentru iluminatul festiv.

Iluminatul festiv are un rol important în marcarea anumitor evenimente sau sărbători specifice comunității ( sărbătorile Pascale, Crăciunul, zilele orașului etc) care nu poate fi neglijat (…) pentru a asigura un minim de iluminat pentru diverse evenimente organizate în orașul București propunem : perdele luminoase, șiruri luminoase, figurine 3D”, se arată în proiectul de hotărâre aflat pe ordinea de zi.

În 2018, Consiliul General a mai aprobat majorarea capitalului social pentru 3 societăți municipale:
– Compania Municipală Managementul Transportului București S.A. – 14,9 milioane lei;
– Compania Municipală Turistică București S.A. – 6,9 milioane lei;
– Compania Municipală Cimitire București S.A. – 49,88 milioane lei.

Pe ordinea de zi de joi, 23 august, se află și un proiect pentru rețea metropolitană de centre pentru sănătatea femeii, în vederea realizării screeningului cancerului de sân și al cancerului de col uterin.

CITEȘTE ȘI:

ANALIZĂ / Ce spun economiștii despre dublarea pensiilor: ”O utopie. Nu se poate așa ceva!”

Mai multe articole