Peste 650 de plângeri au fost depuse la Parchetul Militar în urma protestelor din 10 august 2018

4 turiști israelieni au fost bătuți de jandarmi

Peste 650 de protestatari aflați în Piața Victoriei pe 10 august, la Protestul Diasporei, au depus plângeri la Parchetul Militar, instituție care anchetează abuzurile jandarmilor, scrie Agerpres.

Ministerul Public a postat un mesaj în care anunță că procurorii militari au înregistrat, până joi, 651 de plângeri din partea persoanelor care au avut de suferit în urma intervenţiei jandarmilor la protestul din 10 august.

„În urma activităţilor desfăşurate până astăzi, 23 august 2018, în cauza aflată pe rolul Secţiei parchetelor militare având ca obiect cercetarea incidentelor violente petrecute cu ocazia manifestaţiei din Piaţa Victoriei din Bucureşti, numărul plângerilor penale înregistrate a ajuns la 651, fiind efectuate în continuare activităţi privind identificarea persoanelor care au fost implicate în comiterea violenţelor”, se arată în mesajul de pe Facebook.

Mesajul vine în aceeași zi în care șeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei Române, Cătălin Paraschiv, s-a prezentat la Parchetul General, pentru a fi audiat în dosarul ce vizează violenţele de la protestul din 10 august. La ieșirea de la audieri, Cătălin Răzvan Paraschiv le-a răspuns ironic jurnaliștilor care doreau să afle dacă regretă intervenția brutală a subordonaților săi că ”Dacă dumneavoastră m-ați văzut pe mine că sunt agresiv, înseamnă că aveți perfectă dreptate. Întrebați-i pe colegii mei”.

Tot joi, deputatul USR Emanuel Ungureanu a depus o plângere penală împotriva jandarmilor.

Procurorii militari au deschis un dosar penal în care s-a început urmărirea penală in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de purtare abuzivă, abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu în legătură cu modul în care au intervenit jandarmii în timpul protestului din 10 august. Procurorii au anunțat că orice persoană care se consideră lezată de intervenția jandarmilor poate formula plângere penală la sediul PMTB din strada George Georgescu 2 sau la orice secție de poliție, organ judiciar sau pe email.


Citește și: Libertatea a calculat cât costă proiectele lui Dragnea: 24 de miliarde de euro! Economiștii îl contrazic vehement pe liderul PSD!


Mai multe articole