Mergi direct la conținut »
Detaliul surprinzător, scos la iveală după analizarea mumiei unei pisici din Egiptul Antic. Felina avea trei cozi și cinci picioare Galerie foto
3imagini
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Detaliul surprinzător, scos la iveală după analizarea mumiei unei pisici din Egiptul Antic. Felina avea trei cozi și cinci picioare

Detaliul surprinzător, scos la iveală după analizarea mumiei unei pisici din Egiptul Antic. Felina avea trei cozi și cinci picioare

Specialiștii Institutului de Cercetare în Informatică și Sisteme Aleatorii din Franța au obținut rezultate neobișnuite, după ce au analizat rămășițele unei pisici mumificate în urmă cu 2.500 de ani în Egiptul Antic. Oamenii de știință au descoperit că felina avea cinci picioare și trei cozi, relatează Mirror.

De Răzvan Mihalașcu,

Deși în prezent sunt considerate doar animale de companie, pisicile erau venerate în Egiptul Antic, notează Mirror.

Cu ajutorul unui tomograf, oamenii de știință din cadrul Institutului de Cercetare în Informatică și Sisteme Aleatorii (IRISA) au analizat mumia unei pisici, vechi de 2.500 de ani. Au scos la iveală detalii surprinzătoare după ce au reconstruit modul în care arăta felina cu ajutorul imaginilor tridimensionale.

În urma analizei, cercetătorii au ajuns la concluzia că mumia pisicii nu avea craniu și nici vertebre sau coaste. Felina avea însă cinci picioare în spate și trei cozi.

Ne-am așteptat să descoperim o pisică, nu mai multe. Există milioane de mumii de animale, însă foarte puține au fost reconstruite cu ajutorul imaginilor. Unele mumii sunt goale, altele pot conține un singur os, iar uneori se regătește scheletul complet al unei pisici.

Theophane Nicolas, cercetător:

Oamenii de știință spun că nu au găsit o explicație pentru descoperirea neobișnuită, însă iau în calcul și posibilitatea unei „escrocherii la care recurgeau preoții fără scrupule în antichitate”.

sursă foto: inrap.fr

Close
Închide
  Close