Mergi direct la conținut »
PODCAST/ Mihai Șora și Oana Pellea, în mijlocul protestatarilor din Piața Victoriei. Ascultă mesajele lor
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > PODCAST/ Mihai Șora și Oana Pellea, în mijlocul protestatarilor din Piața Victoriei. Ascultă mesajele lor

PODCAST/ Mihai Șora și Oana Pellea, în mijlocul protestatarilor din Piața Victoriei. Ascultă mesajele lor

Cum s-au auzit protestele din Piața Victoriei? Reporterul Libertatea Dragoș Sasu a fost printre oameni și le-a ascultat părerile. Peste 10.000 de oameni au protestat din nou în Piața Victoriei. Au cerut demisia Guvernului și oprirea proiectelor de lege care modifică legislația penală. La 101 ani, filosoful Mihai Șora s-a alăturat mulțimii. La fel a făcut și actrița Oana Pellea. Ascultă declarațiile lor: 

De Dragoș Sasu,

”Este ora 18. Am ajuns în Piața Victoriei. Nu este foarte multă lume. Sunt câțiva oameni în centrul pieței, grupați în jurul unei mașini cu platformă. Are câteva megafoane înălțate deasupra ei, de unde se aude, din când în când, vocea înregistrată a filosofului Mihai Șora. Apoi, grupul de protestatari, primul sosit în Piața Victoriei, începe să scandeze.

Încet-încet, oamenii încep să se strângă, centrul Pieței Victoria devine neîncăpător.

Este blocată o bandă de circulate. Mai multe mașini sunt  prinse la mijloc. Din difuzoarele aflate în centrul manifestanților se fac apeluri către Jandarmerie.

Dintr-o dată, patru, cinci mașini care traversau Piața Victoriei rămân prinse în mijlocul oamenilor.

Poliția Rutieră îi îndeamnă pe șoferi să dea cu spatele.

Protestatarii din prima linie sunt nemulțumiți de felul în care forțele de ordine au montat gardurile și cer să ocupe toată piața.

Un bărbat înalt care poartă o șapcă pe care scrie ”special forces” – forțe special – este cel mai vocal și încearcă să forțeze cordonul Jandarmeriei. Este potolit de către unul dintre colegii săi.

Înalta Curte repune pe rol cazul de prelevare de organe, relatat de Libertatea, și-i recheamă la audieri pe procurorul și pe medicul acuzați de DNA că au luat ilegal organele!
Recomandări

Înalta Curte repune pe rol cazul de prelevare de organe, relatat de Libertatea, și-i recheamă la audieri pe procurorul și pe medicul acuzați de DNA că au luat ilegal organele!

Încerc să aflu ce îl nemulțumește. Nu știm cum îl cheamă, refuză să-și spună numele complet. În timp ce mă pregătesc să-l intervievez pe protestatarul înflăcărat, din mulțime se aud mesaje mult mai radicale.

Ne depărtăm de el, dar suntem abordați de un polițist în rezervă.

Mai facem câțiva pași și o găsim pe doamna Aurelia Harap. Este învățătoare.

Discutăm și cu un bucureștean care iese în stradă de 510 zile. Printre oameni, o găsim pe actrița Oana Pellea. Stă gânditoare și are o privire ușor tristă. Acceptă să-mi răspundă la câteva întrebări.

Este trecut de ora 21 și 30 de minute.

Piața începe să scandeze ”Șora, Șora”. Filosoful de 101 ani, un simbol al protestelor din Piața Victoriei, își face loc prin mijlocul oamenilor. Este invitat să vorbească la microfon, dar refuză. Au fost aproximativ 10.000 de oameni în piață și în această seară. Au plecat spre case în jurul orei 22 și 30 de minute. Spun că se vor mobiliza pentru miercuri, atunci când în Parlament se discută moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă.”


Citește și: 

VIDEO | Un român conduce cele mai luxoase hoteluri din Polonia. Din parcare, la biroul de director

Close
Închide
  Close