Șeful poliției naționale a fost avertizat de un serviciu străin de informații că un grup islamist radical pune la cale atacuri cu bombe la unele dintre cele mai importante biserici din țară, relatează AFP, citând surse din cadrul serviciilor secrete din statul asiatic.

Ulterior, pe 11 aprilie, acesta a trimis o alertă către toate instituțiile subordonate.

„O agenție de informații străine a raportat că NTJ (National Thowheeth Jamaath) intenționează să efectueze atacuri sinucigașe vizând biserici proeminente, precum și Înalta Comisie a Indiei în Colombo”, se arată în alerta, citată de agenția franceză de știri.

NTJ este un grup islamist radical, cu sediul în Sri Lanka, care a devenit cunoscut anul trecut după ce a vandalizat mai multe statui budiste.

Mai multe explozii au avut loc la biserici și hoteluri din Sri Lanka, în ziua în care creștinii catolici din această țară sărbătoresc Paștele. Acesta este cel mai sângeros atac asupra comunității creștine din mica insulă asiatică.

Guvernul din Sri Lanka a decretat stare de asediu pentru 12 ore, respectiv până luni la ora locală 6. (ora 2.30 – ora României) și a fost blocat accesul la rețelele de socializare.


Citește și: Turul secund al alegerilor prezidențiale din Ucraina. Petro Poroșenko și Volodimir Zelenski se luptă pentru mandatul de președinte