MENIU CAUTĂ
13 Feb. 2019 21:51

Un deputat USR acuză că PSD primește mai mulți bani de la buget decât DNA

Distribuie

Bugetul actual, în forma în care este dezbătut în Parlament, prevede în forma legii disputate de Putere și Opoziție că PSD, partidul aflat la putere, are alocat pe anul 2019 un buget de 219 milioane lei, în timp ce Direcția Națională Anticorupție va avea fonduri de doar 169 milioane lei.

Discrepanța a fost sesizată de către deputatul USR, Ionuț Moșteanu, relatează stiripesurse.ro

„Știam deja că prioritatea PSD este sabotarea luptei anti-corupție, iar bugetul pentru 2019 demonstrează asta din nou. Este inadmisibil ca PSD, partidul penalilor, să își aloce mai mulți bani în buget decât pentru DNA.

În bugetul creat de Dragnea, Vâlcov și Teodorovici este prevăzută o scădere cu 5% a bugetelor DNA și DIICOT pentru 2019, o subfinanţare voită pentru a sabota cele două instituții. Ministerul Public a depus peste 10 pagini de amendamente cu explicații legate de gravitatea subfinanțării luptei anti-corupție, dar PSD-ALDE le-au ascuns la sertar.

Parlamentarii USR din comisiile juridice au susținut amendamente care vizează suplimentarea bugetului pentru lupta anti-corupție și rezolvarea problemelor din penitenciare, astfel încât PSD-ALDE să nu mai elibereze infractorii mai devreme din cauza condițiilor improprii”, a afirmat deputatul USR.


Citește și: Rețeaua doctorilor falși se extinde și în spitale publice! O femeie de 30 de ani și-a inventat o diplomă de medic și lucrează de 10 ani la Secția de Ginecologie a Spitalului de Urgență Ilfov!


 

Comentarii