29 Mai. 2013 15:45

Gafă ruşinoasă a penelistei Raluca Surdu în privinţa oficialului britanic John Bercow, aflat în vizită în Parlament: «Îl avem oaspete pe preşedintele Angliei»

Distribuie

Vizita oficială a preşedintelui Camerei Comunelor din Parlamentul Britanic, John Bercow, care a sosit în România pentru a le vorbi omologilor săi despre rolul Legislativului şi despre democraţie, a creat agitaţie ieri, pe holurile Parlamentului.
Puţinii deputaţi veniţi ieri la muncă habar nu au aveau cine le este oaspete. Mai mult, înaintea discursului, unii s-au dat în stambă spunând că îl vor asculta, pe… preşedintele Angliei, uitând complet ce, probabil, nu au ştiut vreodată: faptul că această ţară nu a fost niciodată republică şi că este condusă de un monarh, respectiv de regina Elisabeta a II-a.
“Îl avem oaspete, pe…, am uitat! A nu, pe preşedintele Angliei”, a spus tânăra penelistă Raluca Surdu. Când a realizat gafa, ea le-a precizat ziariştilor că data viitoare, când aleşii vor mai avea oaspeţi, se va informa corect. Alţi colegi de-ai deputatei confundau cele două camere ale Parlamentului Regatului Unit, pe cea a Comunelor cu cea a Lorzilor, iar alţii nu aveau habar cum îl cheamă pe oaspetele lor.

Ce sunt camerele Comunelor şi Lorzilor

Camera Comunelor este Camera Inferioară a Parlamentul Regatului Unit, exact ca şi Camera Deputaţilor din România, care mai cuprinde Monarhul şi Camera Lorzilor (Camera S uperioară). Atât Camera Comunelor, cât şi Camera Lorzilor se întrunesc în Palatul Westminster. Camera Comunelor este un organism ales democratic, alcătuit din 650 de membri (începând cu alegerile generale din 2010), care sunt cunoscuţi drept “membri ai Parlamentului”.

John Bercow e român la origine

Preşedintele Camerei Comunelor din Parlamentul britanic, John Bercow, a fost ales în această funcţie în 2009. Bunicul său din partea tatălui, Jack Bercowitch, a trăit în Galaţi până la vârsta adolescenţei, când a emigrat în Marea Britanie. Ulterior s-a căsătorit cu o emigrantă româncă şi are trei copii.

Loading...
Comentarii