MENIU CAUTĂ
14 Feb. 2019 11:11

PSD, mesaj după citarea Laurei Codruţa Kovesi la secția de anchetare a magistraţilor: „Justiția trebuie lăsată să își facă datoria! Încetați să politizați punerea sub acuzare a doamnei Kovesi!”

Distribuie

PSD a transmis, joi, că justiţia trebuie lăsată să îşi facă datoria, iar citarea Laurei Codruţa Kovesi, la secția specială de anchetare a magistraţilor, înfiinţată prin legile justiţiei, nu trebuie "politizată".

„Justiția trebuie lăsată să își facă datoria! Încetați să politizați punerea sub acuzare a doamnei Kovesi! Astăzi, legile justiției adoptate de majoritatea PSD-ALDE îi oferă doamnei Kovesi suficiente garanții că în cursul anchetei i se vor respecta drepturile fundamentale și că nu vor fi imixtiuni ale serviciilor secrete, iar dacă va fi trimisă în judecată, va avea parte de un proces corect, în fața unor complete legal constituite”, a scris PSD, într-un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook.

PSD mai spune că, spre deosebire de retorica viciată a celor care acuzau „penalii' înainte de o condamnare, PSD va respecta prezumția de nevinovăție a doamnei Kovesi și nu va susține nici că este „o penală', nici că a luat mită, că a comis abuz în serviciu sau că a făcut mărturii mincinoase.

„Toate acestea vor trebui demonstrate în fața instanței de judecată. Până atunci aveți încredere în Justiție și lăsați probele să vorbească, nu politicienii!”, mai scrie PSD.

Laura Codruţa Kovesi a anunţat, miercuri seară, la Europa FM, că a fost citată la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie, având calitatea de suspect într-un dosar în care acuzațiile sunt de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

Kovesi a fost revocată din funcția de procuror-șef DNA pe 9 iulie 2018, de președintele Klaus Iohannis la cererea ministrului Justiției, Tudorel Toader. Ulterior, ea a fost delegată la Parchetul General, iar acum candidează pentru funcţia de procuror-şef al Parchetului European, aflându-se pe lista scurtă a propunerilor.

Citeşte şi:

O aspirină, că ne doare capul! Falsul medic i-a prostit și pe cei de la firma de medicamente Bayer! Știind-o „neonatolog”, nemții i-au finanțat participarea la un seminar din Sinaia, unde le-a învățat pe asistente și pe moașe cum să-i îngrijească pe nou-născuți

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 19 februarie 2019
Comentarii