MENIU CAUTĂ
13 Feb. 2019 21:00 , de Ştefan Pană, Video: Bogdan Sorocan

VIDEO/ Plictisiţi de buget, unii parlamentari s-au refugiat în telefoane şi tablete la dezbaterile din plen

Distribuie

Importanţa Legii bugetului nu a reuşit să îi rupă pe deputaţi şi senatori de telefoanele mobile. În timp ce ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, prezenta principalele măsuri din bugetul pe 2019 şi nota chiar importanța acestor dezbateri, parlamentarii s-au ocupat cu altele. Au vorbit cu colegii, au râs, au glumit şi s-au uitat pe Facebook.

Este o scenă des întâlnită în Parlament. Nici măcar la evenimentele cele mai importante, unii senatori şi deputaţi nu se obosesc să îi asculte pe cei care vorbesc. Şi doar „parlamentarii de rând” au această problemă. De la dezbateri au lipsit chiar şi şefii Camerei Deputaților și Senatului, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu. Asta deşi liderul PSD le spusese colegilor săi că va veni să susţină amendamentele în plen.

De la primele dezbateri din Parlament au lipsit şi miniştrii. Singurii care au trecut prin plen au fost Marius Budăi, ministrul Muncii, şi Eugen Teodorovici. Acesta din urmă era nevoit să vină, având în vedere că trebuia să prezinte bugetul pe 2019.

Proiectul, adoptat cu întârziere de peste două luni de Executiv, a primit raport cu aviz pozitiv din partea comisiilor reunite de buget-finanţe din Parlament, marţi noaptea.

Puterea vrea ca dezbaterea în plen să se desfăşoare până joi seara, iar vineri în jurul prânzului să se dea votul final.

Citiţi şi: Plenul Parlamentului a început dezbaterea la proiectul de buget pe 2019. Dragnea lipseşte, miniştrii din Cabinet nu au ajuns la şedinţă (FOTO/ VIDEO) 

Comentarii