Mergi direct la conținut »
Politico.eu: PSD a angajat la Bruxelles o firmă de lobby pentru a-și „curăța” imaginea. Valoarea contractului: între 25.000 și 50.000 de euro
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Politico.eu: PSD a angajat la Bruxelles o firmă de lobby pentru a-și „curăța” imaginea. Valoarea contractului: între 25.000 și 50.000 de euro

Politico.eu: PSD a angajat la Bruxelles o firmă de lobby pentru a-și „curăța” imaginea. Valoarea contractului: între 25.000 și 50.000 de euro

Cu două zile înaintea alegerilor europarlamentare publicația Politico.eu scrie că Partidul Social Democrat a angajat o firmă de lobby la Bruxelles pentru a-și „spăla” imaginea în presa internațională. 

De Ioana Tomescu,

PSD a angajat în luna aprilie firma Rud Pedersen Public Affairs, specializată în consultanță, cu birouri în țările nordice și 10 angajați la Bruxelles, scrie sursa citată. Firma a început deja să contacteze presa internațională, în încercarea de a schimba imaginea partidului.

Politico.eu notează că, atât în România cât și în afară, criticii partidului spun că „reclama negativă” de care are parte PSD nu este din cauza unei probleme de PCR, ci din cauza încercărilor social-democraților de a slăbi statul de drept și de a fi mai îngăduitori cu politicienii corpupți.

Potrivit aceleiași surse, care citează Registrul de transparență al UE, valoarea contractului încheiat de PSD cu firma Rud Pedersen Public Affairs este cuprinsă între 25.000 și 50.000 de euro.

Valoarea contractului încheiat de PSD cu firma de lobby, potrivit Registrului de transprență european

Nici PSD nici firma de lobby nu au putut fi contactate pentru a da detalii despre contractul încheiat, mai scrie sursa citată.

Andrew Johnson, partener la Rud Pedersen Public Affairs, a spus că nu este neobișnuit ca firma sa să lucreze cu PSD, precizând că majoritatea partidelor politice „lucrează cu agenții pentru a le ajuta să-și administreze comunicarea”.

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019
Recomandări

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019

 

Politico.eu îl citează și pe Siegfried Mureșan, europarlamentar PNL, care a spus: „Faptul că au anhajat și plătesc o firmă de consultanță pentru a-și promova viziunea în presa internațională este încă o dovadă a lispei totale de credibilitate a partidului la nivel european”.

În luna aprilie, socialiștii europeni au anunțat înghețarea relațiilor cu PSD, până după alegerile europarlamentare. Soarta rămânerii PSD în familia socialiştilor europeni va fi decisă în luna iunie, au mai zis socialiștii europeni. Zilele trecute, într-un interviu la Libertatea, Rovana Plumb, prima pe lista PSD pentru alegerile europarlamentare, a declarat că partidul va rămâne în familia europeană PES și după alegerile din 26 mai.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Close
Închide
  Close