VIDEO | Polițiștii au venit la biserică să „predice” în fața altarului. Care a fost mesajul oamenilor legii

Polițiștii au venit la biserică să "predice" în fața altarului. Care a fost mesajul oamenilor legii

Polițiștii sătmăreni au decis să facă o campanie inedită în lăcașurile de cult din zonă. Ei merg la biserică pentru a ține „predici” despre ultimele metode ale infractorilor.

Startul campaniei a fost dat duminică, la biserica din Tătărăști. Polițiștii Alin Puiu și Răzvan Sima, de la Secția de Poliție Beltiug le-au explicat enoriașilor care au participat la liturghia de duminică ce pot face pentru a nu cădea victime ale escrocilor, a anunțat presasm.ro.

Polițiștii s-au văitat că sunt puțini

Oamenii legii le-au explicat enoriașilor cum funcționează metoda „Accidentul”.

„Foarte mulți oameni, fără frică de Dumnezeu, sună persoane și se dau de la Poliție și spun că rude sau apropiați au suferit un accident, și solicită bani. Noi vă spunem că niciodată, Poliția Română, niciodată nu va suna oamenii să le solicite bani. Sfatul nostru este ca în cazul în care sunteți sunați de astfel de persoane să închideți. Închideți și sunați rudele”, le-a explicat Alin Puiu enoriașilor adunați la liturghie.

Polițiștii s-au văitat de faptul că există situații în care, din cauza lipsei de personal, oamenii legii trebuie să realizeze o prioritizare a intervențiilor. Apelul a fost unul la responsabilitate, atunci când vine vorba de solicita intervenția autorităților prin apelarea numărului de urgență „112”.


Copilul înfiat de Viorica Dăncilă. Destinul celor 8 copii din familia Malancu, dintre care cel mic a fost adoptat de prim-ministrul României!

Mai multe articole