Polițiștii s-au apucat de scris mesaje pe carosabil! Ce texte au scris și cui le sunt adresate

Polițiștii s-au apucat de scris mesaje pe carosabil! Ce texte au scris și cui le sunt adresate

Oamenii legii din Suceava, de la Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, au participat la o acțiune de marcare și inscripționare a trecerilor de pietnoni din zonele a patru unități de învățământ cu mesaje adresate tinerilor.

Astfel de marcaje în zona a patru unități de învățământ din municipiul Suceava: Școlile Generale Nr. 3 și 9 și Colegiile „Petru Rareș” și „Mihai Eminescu”, a anunțat monitorulsv.ro.

Mesajele sunt și pentru părinții care-și duc copiii mici la școală – ,,Ia-ți copilul de mână” sau ,,Coboară de pe bicicletă” -, dar și pentru adolescenții care vin singuri la licee. ,,Nu folosi telefonul” sau ,,Scoate căștile”.

Proiectul se va extinde la nivelul întregului județ

Comisarul-șef Ionuț Epureanu, coordonatorul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul poliției județene, a declarat că în perioada următoare proiectul va fi extins, cu sprijinul partenerilor preconizându-se realizarea unor astfel de marcaje de impact la nivelul întregului județ.

Inspectoratului de Poliție Județean Suceava a solicitat luarea unor măsuri suplimentare care să conducă la îmbunătăţirea climatului de siguranţă în incinta şi în zona adiacentă școlilor.

În acest sens, s-a dispus ca patrulele de poliţie să fie prezente în zona şcolilor, fiecare unitate de învăţământ fiind dată în responsabilitatea unui poliţist de proximitate sau care are atribuţii pe această linie şi care are îndatorirea de a monitoriza în permanenţă evenimentele din zonă.

Unităţile de învăţământ au fost incluse în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei. De asemenea, la fiecare şcoală vor fi afişate datele de contact ale poliţistului de proximitate, pentru o mai bună comunicare şi relaţionare.


Citește și:

VIDEO / Prima zi de școală. La 10 kilometri de centrul Capitalei, o fată studioasă învață la lanternă!

Mai multe articole