Mergi direct la conținut »
Ponta, atac la Guvern: “Haosul Fiscal Bugetar” bate la ușă, de la 1 Ianuarie, Dumnezeu cu mila! Iar noi ne uităm la războiul “Dragnea - Kovesi”
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Ponta, atac la Guvern: “Haosul Fiscal Bugetar” bate la ușă, de la 1 Ianuarie, Dumnezeu cu mila! Iar noi ne uităm la războiul “Dragnea - Kovesi”

Ponta, atac la Guvern: “Haosul Fiscal Bugetar” bate la ușă, de la 1 Ianuarie, Dumnezeu cu mila! Iar noi ne uităm la războiul “Dragnea – Kovesi”

Ponta, atac la Guvern: “Haosul Fiscal Bugetar” bate la ușă, de la 1 Ianuarie, Dumnezeu cu mila! Iar noi ne uităm la războiul “Dragnea - Kovesi”, a scris fostul premier, pe Facebook. Victor Ponta a criticat depunerea de către USR a 5.000 de amendamente la Ordonanța care prevede introducerea Split TVA, el arătând că în prezent, prevederile acesteia sunt în vigoare și o prelungire a dezbaterii în Parlament nu face decât să prelungească aplicarea ei.

De Valentina Postelnicu,

”Azi, Ordonanța de Urgență a Guvernului prin care devine obligatoriu Sistemul “TVA Split” pentru TOATE firmele din România ESTE ÎN VIGOARE! Degeaba a reușit Eugen Teodorovici să schimbe ceva foarte bun în Legea de aprobare a Ordonanței, când s-a discutat la Senat, pentru a se aplica aceste schimbări trebuie ca legea să fie votată în forma nouă și la Camera Deputaților și sa fie promulgata de Președinte, plus publicată în Monitorul Oficial, altfel rămâne în vigoare Ordonanța”, a scris POnta pe Facebook.

El a criticat depunerea de către USR a 5.000 de amendamente la proiectul de aprobare a Ordonanței.

”Colegii de la USR probabil că au intenții bune dar metoda propusă este o prostie / cu cât depui mai multe amendamente și prelungești discuția la Camera cu atât mai mult Ordonanța rămâne în vigoare și produce efecte de la 1 Ianuarie. Ați ințeles?”, a transmis Ponta.

Ponta a precizat că ”deputatii din Grupul #ProRomania vom cere dimpotrivă, să fie cat mai repede discutată si votata Legea de aprobare a Ordonantei in forma care elimina obligativitatea TVA Split”. ”Poate să rămână opțional, că oricum așa este de la 1 Octombrie și nu s-a înscris nimeni. Oricum “Haosul Fiscal Bugetar” bate la ușă – de la 1 Ianuarie Dumnezeu cu mila! Iar noi ne uităm la războiul “Dragnea – Kovesi”, mai spune Victor Ponta.

USR a introdus 5.000 de amendamente împotriva Ordonanţei split TVA, care se întind pe 800 de pagini.

Cei doi domni Nelu Lupu: polițistul vindecat care a infectat “Gerota” și săteanul decedat din Iași
Recomandări

Cei doi domni Nelu Lupu: polițistul vindecat care a infectat “Gerota” și săteanul decedat din Iași

 

Parlamentarii spun că este primul filibuster din România pe o temă extrem de importantă. Amendamentele USR se întind pe 821 de pagini, acestea urmând să fie citite, dezbătute şi votate în Comisia de buget-finanţe şi apoi în plenul Camerei Deputaţilor. Cei de la USR au luat exemplul american, când, în 2013, senatorul american Rand Paul a vorbit timp de 13 ore împotriva unei legi care permitea preşedintelui american de la acea vreme să folosească drone militare pe teritoriul SUA.

Citește și: A fost condamnat la moarte, dar bărbatul a supraviețuit execuției. Acum, cere clemență

Close
Închide
  Close