Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV / Zilier în sat, spion pentru jihadiștii care au aruncat Parisul în aer. Povestea completă a românului suspectat de terorism, arestat lângă Pitești
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > EXCLUSIV / Zilier în sat, spion pentru jihadiștii care au aruncat Parisul în aer. Povestea completă a românului suspectat de terorism, arestat lângă Pitești

EXCLUSIV / Zilier în sat, spion pentru jihadiștii care au aruncat Parisul în aer. Povestea completă a românului suspectat de terorism, arestat lângă Pitești

Un hoț mărunt care trăia din furtișaguri este, în acest moment inamicul public numărul 1 din România. Cristian Ionuț Bălan, în vârstă de 39 de ani, este etichetat drept terorist după ce s-a dovedit că spiona pentru pentru  grupările radicale implicate în sângeroasele atacuri din aprilie, de la Paris. Individul, care lucra ca zilier în satul lui, a fost capturat azi dimineață în timp ce se ducea la lucru. În același timp, zeci de ofițeri de la Crimă Organizată, procurori DIICOT și mascați au răscolit mai multe case pe unde acesta a trecut sau a locuit, locuri de unde au ridicat dovezi acuzatoare care-l leagă pe român de teroriștii ISIS.

De Cristian Burcioiu,

Povestea lui Cristian Ionuț Bălan, care a îmbrăcat haina islamistului jihadist și s-a pus în slujba teroriștilor, s-a scris în urma cu mai bine de doi ani atunci când a ajuns într-o pușcărie din Franța, țară unde se aciuase și unde încerca să trăiască din furtișaguri. După gratii, românul – pe vremea aceea doar un ilustru necunoscut, un hoț mărunt -,  a intrat în contact cu niște indivizi care i-au dat de înțeles că sunt din gruparea teroristă ISIS. Atunci, în viața lui Bălan s-a produs marea schimbare. Nu numai că s-a convertit la islamism și și-a spus ”Ibrahim”, dar a și menținut, se pare, o strânsă legătură cu indivizii din gruparea care, în aprilie 2017, avea să arunce Parisul în aer în atacuri sângeroase.

Ofițerii de informații români l-au preluat informativ imediat ce hoțul devenit adept al teroriștilor a ieșit din închisoarea pariziană

Activitățile sale nu tocmai ”creștinești” din închisoarea pariziană și mai apoi legăturile din ce în ce mai strânse cu jihadiștii grupării teroriste DAESH, de fapt ISIS  (n.r. DAESH este un termen folosit de autoritățile din vest pentru ISIS pentru a nu face jocul teroriștilor) au ajuns și la urechile ofițerilor de informații din România care l-au luat în primire și s-au pus pe ”coada” lui. Așa se face că, atunci când s-a întors acasă, pe plaiuri natale, hoțul care s-a stabilit la Mușățești a fost supravegheat pas cu pas.

”Bărbatul a fost încadrat informativ de cum s-a întors acasă pentru că existau indicii clare care-l plasau în apropierea membrilor grupării statului islamic. Vorbim de interceptări ale mijloacelor sale de comunicare, de informații obținute din anturajele lui, rapoarte și informări care, la momentul oportun, au fost transmise procurorilor DIICOT”, ne-au dezvăluit surse din rândul ofițerilor de informații.


Citește și: Adevărul despre teroarea prin care trecea la școală profesoara din Galați moartă în timpul Bacalaureatului


Zilierul sub acoperire Bălan era, de fapt, spionul ”Ibrahim” al jihadiștilor ISIS

Probabil pentru o acoperire cât mai bună, ”Ibrahim” s-a mulțumit să lucreze cu ziua în satul lui și prin împrejurimi. Își câștiga pâinea ca zilier prin curțile oamenilor care habar nu aveau că omul care le trecea pragul bătăturilor pentru o muncă cinstită plătită modest era spion pentru teroriștii ISIS! Între două treburi gospodărești, ”Ibrahim” spionul jihadiștilor făcea pe internet muncă de propagandă pentru gruparea teroristă și propovăduia ritualul sângeros al execuțiilor filmate.

BREAKING NEWS Un bărbat care a fost în România weekendul trecut, confirmat cu noul coronavirus în Rimini, Italia
Recomandări

BREAKING NEWS Un bărbat care a fost în România weekendul trecut, confirmat cu noul coronavirus în Rimini, Italia

 

”Bărbatul posta pe internet, pe o rețea de socializare, înregistrări cu execuții prin decapitare sau prin împușcare, dar și cu atacuri ale grupării DAESH. Totul în scopul de a câștiga adepți și de a-i mulțumi, cel mai probabil, pe colaboratorii jihadiști cu care ținea legătura încă de pe vremea când a fost închis în Franța”, ne-au explicat surse judiciare.

”Ibrahim”, spionul teroriștilor, s-a pozat în straie musulmane în grajdul din curtea casei din Mușățești

De altfel, la perchezițiile făcute în locuința lui din Mușățești, investigatorii au descoperit indicii care demonstrează legăturile sale cu teroriștii ISIS. Ca un musulman veritabil ce a devenit după convertirea la islam produsă în închisoare, ”Ibrahim” avea în casă și Coranul, cartea de căpătâi a oricărui credincios care se roagă lui Allah. Apartenența lui la religia islamică este întărită și de mai multe fotografii pe care Bălan-”Ibrahim” și le-a făcut îmbrăcat în haine tradiționale musulmane.

Haos în supermarketurile din România de teama coronavirusului. Imagini incredibile! „Niciodată n-am vândut atâta„
Recomandări

Haos în supermarketurile din România de teama coronavirusului. Imagini incredibile! „Niciodată n-am vândut atâta„

 

”Cel mai probabil, hainele musulmane și le-a procurat de pe vremea când locuia în Franța și mai apoi în Germania. Însă fotografiile sunt făcute în grajdul din curtea casei unde locuia”, au adăugat aceleași surse.  

”Ibrahim” a spionat pentru teroriștii ISIS Baza Militară româno-americană de la Kogălniceanu?

Ancheta a scos la iveală nu numai faptul că Bălan-”Ibrahim” încerca, din postura unui pion mărunt, să facă adepți în România, să racoleze astfel cât mai multe personaje la cauza teroriștilor, ci și să culeagă informații mult mai prețioase, vitale în cazul pregătirii unui atac terorist. Românul a fost interceptat pe când se documenta temeinic asupra poziției strategice a unui obiectiv militar extrem de important de pe teritoriul României despre care surse din rândul ofițerilor de informații spun că ar fi Baza Militară româno-americană de la Kogălniceanu, din județul Constanța.

Corespondență din Milano. Reporterul Libertatea a ajuns în zona afectată de coronavirus în Italia
Recomandări

Corespondență din Milano. Reporterul Libertatea a ajuns în zona afectată de coronavirus în Italia

 

Informările spionului român nu ar fi ajuns niciodată la membrii grupării teroriste ISIS

Conform investigațiilor ofițerilor de informații care l-au supravegheat timp de doi ani, în primăvara lui 2015 Bălan ar fi încercat să obțină date exacte cu privire la modalitățile de acces în respectivul obiectiv militar strategic și despre felul în care unitatea româno-americană de la malul mării este îngrădită și apărată.

”Informațiile – filme, fotografii, date scrise de mâna lui care vizau respectivul obiectiv militar -, nu au fost furnizate niciodată teroriștilor. A existat un permanent control asupra bărbatului suspectat de legături cu grupările teroriste ale cărui mijloace de comunicare erau atent supravegheate. A fost ridicat abia acum din rațiuni tactice”, au adăugat sursele citate care vorbesc și despre o tentativă de spionaj a lui ”Ibrahim” care ar fi vizat și anumite obiective militare din județul Argeș.

Cristian Ionuț Bălan, care și-a zis ”Ibrahim” după ce s-a convertit la islam, trăia singur în satul Mușățești. Soția l-ar fi părăsit și ar plecat de ceva vreme într-o țară din vestul Europei cu tot cu fiul lor despre care se spune că ar fi primit, la rându-i, un nume de sorginte musulmană.

În ancheta care-l vizează pe zilierul-spion al teroriștilor ISIS sunt implicați investigatori din trei state: România, Franța și Germania.


Citește și: EXCLUSIV/ Am aflat ce salariu are Victor Slav la Kanal D!  Suma e fabuloasă

Close
Închide
  Close