Mergi direct la conținut »
UPDATE. Variantele PSD-ALDE pentru corectarea bugetului pe 2019: Majorarea cotei TVA sau scăderea procentului cheltuielilor sociale, suportate de autorităţile locale
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > UPDATE. Variantele PSD-ALDE pentru corectarea bugetului pe 2019: Majorarea cotei TVA sau scăderea procentului cheltuielilor sociale, suportate de autorităţile locale

UPDATE. Variantele PSD-ALDE pentru corectarea bugetului pe 2019: Majorarea cotei TVA sau scăderea procentului cheltuielilor sociale, suportate de autorităţile locale

Premierul Viorica Dăncilă a ajuns, luni seară, după şedinţa de plen, la biroului liderului PSD Liviu Dragnea, de la Parlament, pentru discuţii pe proiectul de lege privind bugetul de stat pe 2019. La întâlnire a participat şi ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici. La scurt timp, a venit şi preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, şi deputatul Varujan Vosganian. Din partea consiliilor județene la discuții a luat parte și Marian Oprișan.

Liderii coaliţiei au căutat soluţii pentru corectarea proiectului bugetului pe 2019, pentru a nu afecta administraţiile locale. Nu s-a ajuns la o decizie, astfel că discuţiile vor continua şi zilele următoare.

Discuțiile s-au încheiat în jurul orei 21:30, iar Liviu Dragnea a plecat fără să facă declarații, la fel ca şi premierul şi ministrul de Finanţe.

UPDATE ora 21.30 Şedinţa la care participă premierul Dăncilă, ministrul de Finanţe, şi liderii coaliţiei s-a prelungit, luni, până seara târziu. Potrivit surselor parlamentare, discuţiile nu au ajuns la nicio concluzie, şi se vor relua, marţi.

Variantele luate în calcul de PSD şi ALDE sunt fie majorarea cotei de TVA sau reducerea procentului cheltuielilor sociale, suportate de administraţiile locale, pentru ca acestea să nu piardă bani, în 2019.

Reprezentanţii ALDE au plecat primii de la discuţii, ceea ce ar însemna că există unele nemulţumiri din partea partenerilor de coaliţie, pe subiectul bugetului. De altfel, la întâlnirea din biroului lui Liviu Dragnea a fost prezent şi Daniel Chiţoiu, cel care se ocupă de partea economică, în ALDE.


Şedinţa de Guvern de marţi s-a anulat, astfel că proiectul bugetului de stat pe 2019 întârzie în continuare să fie adoptat de Executiv, deşi ne aflăm în a doua lună din an.

Polițiștii din Brașov au găsit-o pe misterioasa ”fată din cort”. Trăia de trei luni la marginea cartierului Șchei. Cine e
Recomandări

Polițiștii din Brașov au găsit-o pe misterioasa ”fată din cort”. Trăia de trei luni la marginea cartierului Șchei. Cine e

Problema o constituie bugetele administraţiilor locale.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat deja că forma actuală a proiectului de buget pe 2019 are nişte probleme serioase, mai ales în zona administraţiei locale, adăugând că, după o discuţie cu premierul Viorica Dăncilă, va anunţa dacă îl va susţine sau nu.

„Forma actuală a proiectului are nişte probleme serioase, mai ales în zona administraţiei locale. Nu putem pleca la drum în februarie sau în martie cu un buget şi cu un deficit uriaş la nivelul autorităţilor locale. Este adevărat că se lasă 100% din impozitul pe venit la nivelul autorităţilor locale, dar responsabilităţile date cu aceste sume depăşesc mult suma care rămâne pe plan local”, a spus Kelemen Hunor, la Parlament.

Liviu Dragnea este aşteptat, miercuri, să discute cu primarii de municipii, pe tema bugetului pe 2019 şi alocările pentru administraţiile locale.

Citeşte şi:

CORESPONDENȚĂ „România din Antarctica”/ Aventurile bagajului rătăcit: „Parcă toate lucrau împotriva noastră”

Close
Închide
  Close