Mergi direct la conținut »
Preotul Pomohaci vs cântărețul Pomohaci. Cititorii Libertatea.ro: „Vinovat sau nu, e un nume mare în folclorul românesc”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Preotul Pomohaci vs cântărețul Pomohaci. Cititorii Libertatea.ro: „Vinovat sau nu, e un nume mare în folclorul românesc”

Preotul Pomohaci vs cântărețul Pomohaci. Cititorii Libertatea.ro: „Vinovat sau nu, e un nume mare în folclorul românesc”

Cristian Pomohaci, implicat într-un scandal sexual în care este acuzat că i-a făcut avansuri unui tânăr de 17 ani, rămâne idol pentru fanii săi. Preotul, care este și cântăreț de muzică populară, primește și onorează în continuare oferte la diverse festivaluri. Enoriașii sunt convinși de nevinovăția lui, iar oamenii spun că talentul nu i-l poate lua nimeni, în ciuda acuzațiilor. 

Scandalul în care este implicat Cristian Pomohaci nu pare să-i fi dăunat profesional preotului-cântăreț de muzică populară. Este în continuare invitat să concerteze, iar oamenii îl tratează ca pe o mare vedetă. Sâmbătă seară, la un concert susținut la Sânpetru de Câmpie, a dat dedicații pe bani, iar fanii l-au răsplătit cu aplauze, cu flori și i-au sărutat mâinile.

Enoriașii, care îi sunt și fani, nu cred în acuzațiile de corupere de minori care i se aduc preotului și cred că totul este o făcătură. Mai mult, aceștia spun că nimeni nu îi poate contesta talentul muzical și nu consideră că preotul are motiv să se ascundă de lume și să renunțe la cariera artistică.

Preotul Pomohaci vs cântărețul Pomohaci. Ce spun cititorii Libertatea.ro

Subiectul a fost intens comentat și de cititorii Libertatea.ro, pe pagina de Facebook Libertatea, iar mulți dintre aceștia sunt și ei de părere că preotul-cântăreț trebuie încurajat să-și ducă mai departe cariera artistică, în ciuda scandalului. În plus, în opinia lor, lumea trebuie să facă o distincție între viața de artist a lui Pomohaci și cea de slujitor al Domnului.

 • Bravo lui. Mă bucur că a ieșit în lume. Dumnezeu să-l ajute să treacă peste asta. Oameni buni sunt considerați răi. Așa e pe pământ, nu ne vedem bârna din ochii noștri, dar vedem paiul din ochii altuia. Dumnezeu să ne ierte
 • Talentul de a cânta nu ți-l ia nimeni! Pentru ce a făcut va da socoteala în fața lui Dumnezeu!
 • Nu avem noi dreptul să îl judecam. Mai întâi de toate, e și el om ca fiecare. Bunul Dumnezeu va face lumină
 • Bravo lui, mă bucur enorm pentru el. Invidioșii și sfinții să lase comentările răutăcioase, numai Dumnezeu are dreptul să ne judece
 • Vinovat sau nu, artistul Cristian Pomohaci e un nume mare în folclorul românesc!
 • Nu s-a dus la concert în calitate de preot, ci de cântăreț. În această calitate, doar un afon îi poate contesta talentul vocal. Restul e cancan..
 • Pentru că nu este reținut de polițiști, până la proba contrarie își vede de viata lui. Doar Dumnezeu știe de este sau nu vinovat. Toate până la o limită. Nimic nu este trecut cu vederea.
Cine e bărbatul diagnosticat cu noul coronavirus care a stat în România! Unde s-a plimbat în cel 5 zile
Recomandări

Cine e bărbatul diagnosticat cu noul coronavirus care a stat în România! Unde s-a plimbat în cel 5 zile

 

Sunt însă și aceia care susțin că, în ciuda talentului său de artist, din cauza acuzațiilor care i se aduc, Pomohaci nu ar mai trebui să îmbrace straiele preoțești și să slujească într-o biserică.

Corespondență din Milano. Chinatown și-a închis magazinele, dar nu se teme de coronavirus
Recomandări

Corespondență din Milano. Chinatown și-a închis magazinele, dar nu se teme de coronavirus

 
 • Talentul nu i-l poate lua nimeni, poate să cânte, nu e o problemă, dar nu sunt de acord să mai îmbrace haina preoțească și să mai slujească în casa Domnului. Ar fi mare păcat
 • Nu pot să îl judec, dar dacă probele se dovedesc adevărate și va fi condamnat, cel mai grav va fi că l-a înșelat pe Dumnezeu. Dar până la clarificarea cazului, așteptăm.

Episcopul Hușilor, pus la zid

Pe de altă parte, o altă față bisericească implicată într-un scandal sexual, episcopul Hușilor, este pus la zid pentru faptele sale. Preasfințitul Corneliu Bârlădeanu este protagonistul unei înregistrări indecente, iar recent, Patriarhia Română a confirmat că el este cel care apare în imagini. O sancțiune împotriva sa nu a fost dictată, fiind așteptată să vină de la Mitropolia Moldovei, însă părerea majorității oamenilor este cât se poate de clară: episcopul Hușilor trebuie să fie aspru pedepsit pentru scandalul uriaș în care târăște Biserica Ortodoxă Română. Sunt însă și cei care spun că numai Dumnezeu îl poate pedepsi.

Haos în supermarketurile din România de teama coronavirusului. Imagini incredibile! „Niciodată n-am vândut atâta„
Recomandări

Haos în supermarketurile din România de teama coronavirusului. Imagini incredibile! „Niciodată n-am vândut atâta„

 

Iată ce au spus și cititorii Libertatea.ro despre pedeapsa pe care o merită Corneliu Bârlădeanu:

 • Pedeapsa maximă și confiscarea tuturor conturilor, pentru că sunt bani furați din avutul Bisericii
 • Merită maximum de pedeapsă, confiscarea averii și luarea banilor din conturi. Degeaba îl pedepsește, daca nu îi ia și banii, să rămână fără nici un leuț
 • Până la pedeapsa divină, să fie aspru pedepsiți de legea pământeană ca și altii care greșesc asemenea lui. Doar avem legi, nu?
 • Dacă sunt dovezi, asemenea oameni nu au ce căuta în altar sau să poarte veșminte preoțești
 • Eu sincer spun să rămână episcopul Hușilor în continuare. Și ca enorias al acestei episcopii eu zic că a greși e omenește, a ierta e dumnezeiește. Să îl judece Dreptul Judecător și Maica Domnului
 • Suntem oameni toți, așa că fiecare greșește. Ai preoți buni și ai mai puțin buni. Dumnezeu judecă, nu noi.
Close
Închide
  Close