Mergi direct la conținut »
Președintele Iohannis reacționează în scandalul momentului
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

VIDEO. Președintele Iohannis reacționează în scandalul momentului: ”Niște penali fac o încercare disperată să atace și să discrediteze DNA”

De Valentina Postelnicu, . Ultimul update Vineri, 16 februarie 2018, 11:41

Președintele Iohannis reacționează în scandalul momentului, legat de procurorii din Direcția Națională Anticorupție. A fost prima declarație a președintelui, după apariția dezvăluirilor fostului deputat Vlad Cosma. Președintele României a transmis că scandalul se rezumă la faptul că ”niște penali fac o încercare disperată să atace și să discrediteze DNA, care, în opinia lui, face o treabă foarte bună. Șeful statului a mai spus că nu vede niciun motiv pentru revocarea din funcție a Laurei Codruței Kovesi și că va avea o discuție și cu ministrul Tudorel Toader, zilele următoare.

Ad placeholder

UPDATE ora 20.15 ”Avem un scandal în spațiul public, de data aceasta multă lume se așteaptă să îmi exprim opinia în această chestiune. Din punctul meu de vedere, lucrurile se pot rezuma la puține cuvinte: Niște penali fac o încercare disperată să atace și să discrediteze DNA și conducerea acestei Direcții. După părarea mea, această încercare este una jalnică și neconvingătoare iar opinia mea despre munca DNA o cunoașteți, dar îmi face plăcere să o repet”, a spus președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului a precizat că, după părerea sa, DNA și conducerea DNA fac o treabă foarte bună, iar acest atac sau această încercare de atac din partea unor penali este de natură să îi confirme că DNA face o treabă bună.

”I-am primit astăzi la Palatul Cotroceni pe premierul Viorica Dăncilă și pe Liviu Dragnea, mi-am exprimat nemulțumirea că există un nou scandal legat de justiție”

”Am avut în această după-amiază o întâlnire, i-am primit pe Dăncilă și pe Dragnea, aici, la Cotroceni. Această întâlnire a fost planificată din seara când a fost depus jurământul Guvernul, rostul fiind de a defini cadrul colaborării intituționale între mine și noul Guvern”, a anunțat președintele Klaus Iohannis.

Ad placeholder
În Vama Veche muzica se va asculta în surdină după asfințit. Măsura luată de edilii din Limanu și patronii din sudul litoralului
Recomandări
În Vama Veche muzica se va asculta în surdină după asfințit. Măsura luată de edilii din Limanu și patronii din sudul litoralului
 

El a mai spus că a discutat în cadrul întâlnirii despre nevoia de colaborare în unele proiecte care sunt de importanță națională.

„Am discutat în cadrul acestei întâlniri despre nevoia de colaborare pe unele proiecte care sunt de importanţă naţională. Aş menţiona câteva pe care le-am şi discutat. Primul şi cel mai important – pregătirea pentru Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, al doilea mare program naţional este, evident, Centenarul. Centenarul este al României şi românilor şi cred că este nevoie de o coordonare a acţiunilor.  Şi, da, am discutat şi despre Justiţie şi despre ce s-a convenit cu ministrul Justiţiei şi mi-am exprimat nemulţumirea că există un nou scandal legat de Justiţie, mai exact de DNA, în spaţiul public”, a declarat şeful statului, la Palatul Cotroceni.

Ad placeholder
Mesaj straniu despre COVID-19 de la Pro TV: „Nu scrieți despre oamenii noștri care ar fi infectați”
Recomandări
Mesaj straniu despre COVID-19 de la Pro TV: „Nu scrieți despre oamenii noștri care ar fi infectați”
 

Iohannis a spus că a discutat și despre Justiție, și ce s-a convenit cu ministrul și mi-am exprimat și nemulțumirea că există un nou scandal legat de justiție.

El a spus că premierul Viorica Dăncilă i-a transmis că îi lasă mână liberă ministrului de Justiție pentru a lua o decizie.”Justiția se face în sala de judecată. În acest ca,  nu mă văd chemat să mediez între DNA și persoane inculpate, în aceste spețe, judecătorii își vor spune părerea.

”Cu domnul ministru al Justiției voi avea în zilele următoare o discuție, și dacă va fi nevoie voi avea o discuție și cu doamna Kovesi”

Cu domnul ministru al Justiției voi avea în zilele următoare o discuție, și dacă va fi nevoie voi avea o discuție și cu doamna Kovesi, și poate va fi o întâlnire în trei, a mai spus președintele.

Ad placeholder
După recordul de 614 cazuri, vine o explicație neașteptată de la DSP-uri din județele cele mai afectate de coronavirus!
Recomandări
După recordul de 614 cazuri, vine o explicație neașteptată de la DSP-uri din județele cele mai afectate de coronavirus!
 

El a precizat că a primit raportul comisiei de anchetă din Parlament, privind alegerile prezidențiale din 2009 și că acesta este ”în lucru”.

”Nu mi s-a părut că s-au făcut sau se fac presiuni asupra ministrului Justiției”, a spus Klaus Iohannis.

”Eu am colaborat cu toate Guvernele, și, har Domnului, am avut destule guverne cu care să colaborez”, a mai spus Iohannis.

”Nu am vorbit cu premierul Dăncilă despre legile justiției”, a spus șeful statului, precizând că se va pronunța când se va ajunge la acel moment, acum existând un parcurs legislativ în curs.

Despre revocarea șefei DNA: Nu văd niciun motiv, ministrul Justiției, dacă va veni cu această cerere, trebyue să vină extrem extrem de documentat

Președintele Klaus Iohannis a spus că nu vede motive de revocare din funcție a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.”Dar s-ar putea să fie unele motive, pe care nu le cunosc eu, dar le cunoaște domnul ministru. În acest caz, domnul ministru va veni extrem, extrem de documentat dacă va solicita așa ceva. În acest moment, nu cunosc niciun motiv de revocare.

Ad placeholder

”M-ar suprinde să apare, așa, peste noapte motive întemeiate pentru o ipotetică cerere de revocare”, a spus Klaus Iohannis.

Despre finalizarea acestui scandal în care este implicat DNA, președintele a răspuns: ”Se va finaliza singur, pentru că lucrurile vor merge mai departe. Nu știu câte casete și înregistrări vor mai prezenta”.

Despre SPP: Activitatea SPP și a conducerii este analizată de CSAT și acest demers din Parlament de a face o comisie de anchetă este o aflare în seamă politicianistă

”Am o opinie foarte clară despre SPP, de la director până la ultimul angajat, un corp de profesioniști, multă muncă, foarte grea. Îi apreciez pentru munca pe care o depun. Organizația Națiunilor Unite apelează frecvent la SPP pentru protecția unor demnitari care sunt trimiși în zone complicate. Parcă și în Parlament există, așa, o intenție de a forma ceva, un fel de comisie pentru a verifica această activitate. Activitatea SPP și a conducerii este analizată de CSAT și acest demers din Parlament este o aflare în seamă politicianistă. Dacă se dorea analizată, se putea face în comisiile de apărare, conform legii”, a spus președintele.

Ad placeholder

ȘTIREA INIȚIALĂ

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a revenit joi în țară, din Japonia, la solicitarea premierului Viorica Dăncilă. El a anunțat, într-o declarație susținută la minister, că va prezenta un raport în Parlament, joia viitoare, cu referire la activitatea DNA.

Toader a mai spus că distinct de raportul pe care îl va prezenta în Parlament, săptămâna viitoare, joi, va face o informare de presă, în care va prezenta conținutul și concluziile raportului cu referire la activitatea DNA.

În urmă cu o zi, Laura Codruța Kovesi, șefa DNA, a susținut o conferință de presă, la sediul DNA. Conferința de presă a procurorului-șef al DNA a venit în contextul scandalului în care este implicată insituția pe care o conduce și DNA Ploiești, condusă de procurorul-șef Lucian Onea.

Ad placeholder

Procurorul-șef al DNA a făcut precizări în legătură cu afirmațiile făcute de Mihaiela Moraru Iorga și Vlad Cosma. ”Nu am niciun motiv să îmi dau demisia”, a spus Kovesi.

Citește și: VIDEO | Laura Codruța Kovesi: „Nu am niciun motiv să îmi dau demisia. Asistăm la un festival disperat al inculpaților”

Ad placeholder
Ce s-a întâmplat cu asistenta care a apărut în lenjerie intimă în fața pacienților, iar șefii au sancționat-o. Norocul i-a surâs
PARTENERI - GSP.RO
Ce s-a întâmplat cu asistenta care a apărut în lenjerie intimă în fața pacienților, iar șefii au sancționat-o. Norocul i-a surâs
ADEVĂRATUL motiv pentru care Lidia Buble și Răzvan Simion s-au despărțit! Ea i-a CERUT să...
PARTENERI - PLAYTECH.RO
ADEVĂRATUL motiv pentru care Lidia Buble și Răzvan Simion s-au despărțit! Ea i-a CERUT să...
Horoscop 9 iulie 2020. Balanțele pot întâmpina probleme la serviciu, pe fondul sănătății
HOROSCOP
Horoscop 9 iulie 2020. Balanțele pot întâmpina probleme la serviciu, pe fondul sănătății
RECOMANDĂRI
Parteneri
 
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close