Mergi direct la conținut »
Preşedintele Klaus Iohannis îşi lansează miercuri volumul "EU.RO. Un dialog deschis despre Europa", la Teatrul Naţional
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Preşedintele Klaus Iohannis îşi lansează miercuri volumul "EU.RO. Un dialog deschis despre Europa", la Teatrul Naţional

Preşedintele Klaus Iohannis îşi lansează miercuri volumul „EU.RO. Un dialog deschis despre Europa”, la Teatrul Naţional

Președintele Klaus Iohannis îşi lansează, miercuri,  volumul "EU.RO. Un dialog deschis despre Europa", publicat de Curtea Veche Publishing.

De Valentina Postelnicu,

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, lansarea va avea loc la Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, Sala Studio.

Şeful statului a prezentat, în urmă cu o săptămână, într-o postare pe Facebook, o imagine cu volumul şi cu mesajul: „Tu ești eu.ro” și „Pune întrebările/ Înțelege contextul”.

Volumul va putea fi rezervat cu autograf pe curteaveche.ro în perioada 8 – 16 aprilie şi costă 59 lei.

Potrivit unui comunicat al editurii, volumul este un ghid ce prezintă sinteza istoriei Uniunii Europene, a instituțiilor care o definesc, a valorilor ei și a principalelor provocări pe care le înfruntă în prezent. Totodată, cartea prezintă ce anume implică pentru România apartenența la proiectul comunitar.

Volumul va fi disponibil începând cu data de 17 aprilie 2019 și până atunci va putea fi rezervat cu autograf pe site-ul editurii, curteaveche.ro.

„Am încercat să prezint, într-o manieră accesibilă, principalele mecanisme, valori şi teme politice relevante pentru constructul european. Intenţia mea a fost aceea de a oferi unui cititor nespecialist explicaţii concise şi răspunsuri la întrebări esenţiale, dar sensibile, care preocupă un număr mare de cetăţeni şi care pot genera confuzii. Întrebările la care am încercat să ofer răspunsuri în această carte sunt foarte variate, iar ele încep de la legitimitatea noastră istorică de a aparţine spaţiului comunitar şi se încheie cu modul în care ne proiectăm prezenţa în Uniune, în viitoarea perioadă. De asemenea, ele au la bază convingerea că este de datoria politicienilor să informeze propriii cetăţeni despre modul de funcţionare a mecanismelor politice şi despre marile teme care solicită, astăzi, atenţia lumii întregi”, spune Klaus Iohannis în introducerea cărţii, potrivit editurii.

Citeşte şi: Guvernul Dăncilă insistă cu nominalizarea lui Viorel Ştefan la Curtea Europeană de Conturi, o funcție cu un salariu brut de 22.000 de euro lunar, dar pentru care nu are experiență! Parlamentul European nu îl vrea

Close
Închide
  Close