Mergi direct la conținut »
#salvatipipera / Primăriile au primit ediția specială “Libertatea de Pipera” - VIDEO
Ştiri Libertatea > Ştiri > #salvatipipera / Primăriile au primit ediția specială “Libertatea de Pipera” - VIDEO

#salvatipipera / Primăriile au primit ediția specială “Libertatea de Pipera” – VIDEO

Ediția specială “Libertatea de Pipera” a ajuns la primăriile care au în administrare această zonă. Reporterii noștri au dus ziarul “Libertatea de Pipera” la Primăria Municipiului București, la Primăria Sectorului 2 și la Primăria din Voluntari. 

De Delia Chilianu,

Prima dată am ajuns cu ziarul la Primăria orașului Voluntari, acolo unde ne-a primit arhitectul-șef Dragoș Stelniceanu.

Primăriile au primit ediția specială “Libertatea de Pipera”. Arhitectul- șef Dragoș Stelniceanu a primit ziarul Libertatea de Pipera

Arhitectul- șef al orașului Voluntari, Dragoș Stelniceanu, a primit ziarul Libertatea de Pipera

Urmează să realizăm și noi o serie de investiții în zona Pipera, pe lângă cele deja realizate, pentru fluidizarea traficului. Avem în plan lărgirea arterei de circulație București Nord, care este prelungirea arterei Petricani din Sectorul 2 către Voluntari, cu tot ce înseamnă circulație pietonală, până se va putea implementa un proiect comun cu Primăria Municipiului București, un pasaj subteran, sub calea ferată București- Constanța”, ne-a declarat arhitectul-șef din Voluntari.

La Primăria Sectorului 2, viceprimarul Dan Cristian Popescu ne-a declarat încă o dată că ne susține, așa cum a făcut-o și la interviurile Libertatea Live.

Primăriile au primit ediția specială “Libertatea de Pipera”

Viceprimarul Dan Cristian Popescu are în biroul său ziarul ”Libertatea de Pipera”

Este o problemă care mă preocupă în mod deosebit. Primăria Sectorului 2 vrea să fie la nivelul investitorilor privați din acea zonă. S-au făcut foarte multe investiții frumoase. E o mândrie pentru Sectorul 2. Avem sedii importante de companii din lume care s-au mutat în Sectorul 2, în Pipera. Vrem să facem tot ce ține de Primăria Sectorului 2 pentru a îmbunătăți circulația, pentru a crea un climat cât mai civilizat și cât mai modern acolo”, a spus viceprimarul Dan Cristian Popescu.

Cine este românul de 23 de ani ucis în atentatul de la Hanau. Vili se stabilise de cinci ani în Germania
Recomandări

Cine este românul de 23 de ani ucis în atentatul de la Hanau. Vili se stabilise de cinci ani în Germania

 

Nu am putut să îi dăm personal primarului Capitalei, Gabriela Firea, ediția specială “Libertatea de Pipera”, așa că am lăsat ziarul Manuelei Dediu, șef serviciu pentru relația cu mass-media.

Primăriile au primit ediția specială “Libertatea de Pipera”

Manuela Dediu, șef serviciu pentru relația cu mass-media, primește ediția specială Libertatea de Pipera

Ediția specială “Libertatea de Pipera” a avut un tiraj de 10.000 de exemplare, care au fost difuzate gratuit la gurile de metrou Pipera și Aurel Vlaicu. Cele opt pagini color au adunat cele mai importante materiale din campania #salvatipipera.

Campania #salvatipipera a intrat în a treia săptămână de desfășurare. În tot acest timp, reporterii Libertatea au scos la iveală o parte dintre probleme sistemice din zonă, au stat de vorbă cu personaje pitorești care au observat la fața locului evoluția cartierului de afaceri si au consultat specialiști din diverse domenii conexe. Peste 30 de articole, reportaje și investigații au rezultat până acum în urma campaniei #salvatipipera.

Ce va face Andreea Berecleanu, după ce a fost înlocuită la Observatorul Antenei 1
Recomandări

Ce va face Andreea Berecleanu, după ce a fost înlocuită la Observatorul Antenei 1

 

Cartierul de afaceri Pipera Sud este primul agregator de business din România. Sute de firme au aici sediul social, iar un calcul simplu arată că principalele branduri din zonă cumulează cifre de afaceri cât 2% din Produsul Intern Brut al ţării.

În antiteză cu performanța antreprenorială, de peste 3,5 miliarde de euro pe an, există multe lipsuri vizibile cu care se confruntă Pipera Sud. Infrastructura pietonală este deficitară, cea rutieră este depășită, iar transportul public, fie că vorbim de cel subteran sau de cel de suprafață, nu este optimizat. Totul se traduce printr-o frustrare generală a zecilor de mii de oameni care muncesc aici și, pragmatic, în timp social pierdut pentru toată lumea.

„Parasite” în pădurile României. O familie trăiește într-un grajd și speră că într-o zi își va putea construi o casă doar pentru ea
Recomandări

„Parasite” în pădurile României. O familie trăiește într-un grajd și speră că într-o zi își va putea construi o casă doar pentru ea

 

Cauzele sunt multiple. Cartierul de afaceri se află la confluența a trei administrații locale – Primăria Sectorului 2Primăria Generală a Municipiului București și Primăria Orașului Voluntari –, iar acesta pare să fie principalul motiv pentru care nu a existat până acum un plan unitar de dezvoltare. Au existat în schimb doar proiecte punctuale, nearmonizate, care nu au putut să țina pasul cu investițiile private în clădirile de birouri și spațiile aferente acestora.

Campania #salvatipipera este o inițiativă a cotidianului Libertatea, susținută de Trustul de Presă Ringier România.

Trimite-ne imagini și videoclipuri la numărul de WhatsApp +40 0729.729.000 sau scrie-ne despre cum crezi tu că ar trebui salvată Pipera la adresa de e-mail [email protected]

Urmărește grupul de Facebook #salvatipipera și povestește-ne cum îți este afectată viața de zi cu zi din cauza nepăsării autorităților.

Implică-te! Semnează petiția #salvatipipera.


Citește și:

Close
Închide
  Close