Mergi direct la conținut »
FOTO / Primarul din Dăbuleni vrea autobuze electrice și stații pe străzile încă neasfaltate ale orașului
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > FOTO / Primarul din Dăbuleni vrea autobuze electrice și stații pe străzile încă neasfaltate ale orașului

FOTO / Primarul din Dăbuleni vrea autobuze electrice și stații pe străzile încă neasfaltate ale orașului

Autoritățile din Dăbuleni, județul Dolj, intenționează să achiziționeze trei microbuze electrice pentru transportul public de persoane, în condițiile în care din cele o sută de străzi din oraș doar 20 sunt asfaltate. Cu toate acestea, primarul Aurel Băjenaru a întocmit un plan de modernizare a arterelor, astfel încât transportul local să se desfășoare, spune edilul, în condiții normale.

Primarul orașului Dăbuleni, Aurel Băjenaru, a prevăzut în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al localității achiziția a trei microbuze pe curent electric, ce urmează a efectua transport în comun. Însă, pe lângă această achiziție, reprezentanții autorității locale se gândesc și la altele.

“Am prevăzut în acest proiect ce se va desfășura pe bani europeni asfaltarea a șase străzi care să fie practic ca o centură a orașului, achiziția a trei microbuze electrice, construcția unui depou și a 300 de locuri de parcare. De asemenea, vor fi construite și sunt prevăzute în plan 17 stații de autobuz. Ne dorim să modernizăm orașul, chiar dacă are doar 12.000 locuitori”, a precizat primarul Dăbuleniului, Aurel Băjenearu.

Autoritățile locale din orașul lubeniței au primit bani de la Guvern pentru a asfalta 20 de străzi din cele 100 existente în localitate și care nu au fost niciodată modernizate.

De asemenea, prin programul de investiții de la bugetul local, vor fi modernizate alte două artere, situate în apropierea sediului Primăriei Dăbuleni.

Să facem investiții pe bani europeni

Cum bugetele orășelelor din provincie nu sunt pe măsura dorințelor locuitorilor, și primarul din Dăbuleni s-a gândit la soluții pentru a spori investițiile cu fără prea multe cheltuieli din visteria locală. Astfel, cu ajutorul unui proiect depus cu sprijinul unui grup de acțiune locală (GAL), în Dăbuleni va fi construită o bază sportivă cu iluminat nocturn.

“Este vorba despre o bază sportivă cu vestiare moderne ce vor fi realizate cu bani europeni. 80.000 euro ne va costa totul, inclusiv cu 500 locuri în tribună, locuri de parcare, iluminatul nocturn”, a mai spus Aurel Băjenaru.

Edilul dorește ca în zona centrală a orașului, acolo unde acum domnește praful, să amenajeze mai multe spații verzi, însă cu ajutorul banilor europeni va ridica și o nouă sală de sport, va face un teatru de vară, dar va amenaja și o zonă specială de antrenament pentru sportivii secției de caiac-canoe din cadrul Liceului “Constantin Brâncoveanu” din localitate.

Întregul proiect ce vizează aceste obiective se ridică la o valoare de 1,5 milioane euro, bani primiți prin finanțare europeană. Însă, până când străzile din oraș vor fi asfaltate și bazele sportive modernizate, copiii din Dăbuleni se vor delecta în nouă locuri de joacă nou-nouțe, ce vor fi montatate în săptămânile ce urmează.

Citește și: Un bătrân de 80 de ani a primit o factură de 65.000 de euro pentru curentul electric

Close
Închide
  Close