VIDEO | Prințul Mohammed bin Salman a vorbit cu Jamal Khashoggi la telefon înainte ca jurnalistul să fie ucis

Prințul Mohammed bin Salman a vorbit cu Jamal Khashoggi la telefon înainte ca jurnalistul să fie ucis

Prințul i-ar fi spus lui Jamal să se întoarcă la Riad chiar înainte ca jurnalistul să fie ucis de un grup de asasini saudiți, potrivit unui site de știri din Turcia.

Jamal ar fi refuzat să facă ce i-a spus prințul de teamă că în Arabia Saudită o să fie arestat sau ucis. De asemenea, au apărut informații că oficialii saudiți au ars documente în gradina Consulatului cu o zi după ce jurnalistul a fost omorât, potrivit dailymail.co.uk.

Reamintim că John Sawers, fost șef al M16, serviciile secrete britanice, a afirmat, săptămâna trecută, că există dovezi care indică faptul că Prințul Mohammed bin Salman ar fi ordonat uciderea ziaristului.

Apoi, au apărut și imagini difuzate de A Haber cu trei oameni îmbrăcați la costum care ard hârtii într-un butoi de metal. Aceștia ar fi distrus documente care aveau legătură cu moartea lui Jamal.

„Acesta este modul arhaic prin care se pot distruge documente. Nici măcar nu folosesc un aparat special de tăiere. Este posibil ca ei să fi făcut asta pentru a distruge complet orice dovadă care avea legătură cu  Khashoggi”, a spus prezentatorul postului A Haber.

Recent, un vehicul diplomatic care aparține Consulatului Arabiei Saudite a fost descoperit abandonat într-o parcare din Istanbul, la câteva zile după ce jurnalistul a fost ucis.

Arabia Saudită a recunoscut că Jamal Khashoggi a fost ucis în Consulatul din Istanbul, în timpul unei altercații. Jurnalistul a fost văzut ultima dată văzut în viață pe data de 2 octombrie.


ANCHETĂ / Preț exorbitant pentru paza cimitirelor din Ploiești! Decizia care va lăsa zeci de oameni șomeri și va duce la triplarea cheltuielilor


Mai multe articole