Prognoza meteo pentru începutul săptămânii. Care vor fi județele afectate de ploi

Prognoza meteo pentru începutul săptămânii se anunță cu ploi pentru unele județe, respectiv cele din nordul țării, apoi ploile se vor extinde și în restul țării. De miercuri, vremea se mai îndreaptă, spun meteorologii.

Săptămâna începe cu ploi în nordul țării, care ulterior se vor extinde și în restul țării.

„Pentru începutul de săptămână mai avem un sistem frontal care va traversa teritoriul ţării noastre dinspre partea de nord a ţării, luni nordul, centrul, zonele de deal şi munte vor mai fi cu ploi sub formă de aversă însoţite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi chiar căderi de grindină. Marţi, astfel de fenomene le vom regăsi în partea de sud şi de sud-est, în continuare vorbim de instabilitate, aceste fenomene vor apărea în mod deosebit după-amiază şi seara cu caracter local însă temperaturile rămân destul de ridicate chiar dacă în aceste zone, în nord, în centru, se va resimţi o scădere uşoară, în restul teritoriului peste 30 de grade, 33 – 34 în vest, în sud în est”, a declarat Alina Şerban, meteorolog de serviciu în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, potrivit Mediafax.

Vremea va începe să se îndrepte începând de miercuri.

„De miercuri, aria ploilor se va restrânge, se vor menţine în zonele de deal şi munte mai ales seara şi după-amiaza şi temperaturile cam la acelaşi nivel, vreme călduroasă în toată ţara cu temperaturi de peste 30 de grade”, a mai anunţat meteorologul.


CITEȘTE ȘI:

Un patiser român trăiește de aproape 40 de ani în Marea Britanie și angajează numai compatrioți. Ovidiu Șarpe: ”Sunt disperați să muncească”

Vacanța cu rulota, ”aroganța” hippy a vedetelor. Tot mai multe celebrități își fac concediul în ”casa pe roți”


Libertatea transmite LIVE, 24 de ore din 24, imagini cu plaja din Mamaia

<iframe width=”740″ height=”400″ src=”https://www.youtube.com/embed/Ae73zddPKxM” frameborder=”0″ allow=”autoplay; encrypted-media” allowfullscreen></iframe>

Libertatea transmite LIVE, 24 de ore din 24, imagini din Vama Veche

<iframe width=”740″ height=”400″ src=”https://www.youtube.com/embed/vOjiu9JJ9Gc” frameborder=”0″ allow=”autoplay; encrypted-media” allowfullscreen></iframe>

Mai multe articole