Prognoza meteo pentru weekendul 8-9 septembrie. Vremea se va schimba radical

Prognoza meteo pentru weekendul 8-9 septembrie. Meteorologii anunţă un sfârşit de săptămână ploios, cu vreme necaracteristică acestei perioade, în Capitală și în alte zone din țară.

Vremea se răceşte în următoarea săptămână, apoi se încălzeşte iar. În acest weekend sunt aşteptate ploi.

În Crişana,  intervalului va debuta cu vreme calda şi temperaturi maxime, în medie, în jurul a 29 de grade, apoi valorile termice diurne vor fi în scădere spre medii de 24 de grade. Din 7 septembrie vremea se va încălzi treptat, astfel ca în intervalul 7-9 septembrie vor fi maxime, în medie, de 27 – 28 de grade. Chiar dacă vor fi temperaturi mari, ploile nu vor lipsi.

În Transilvania, valorile termice diurne vor creşte uşor, astfel ca în intervalul 7-9 septembrie se vor situa peste mediile climatologice specifice perioadei.

În Maramureş, în intervalul 7-9 septembrie vremea se va încălzi treptat, astfel maximele vor ajunge la o medie de 27 – 28 de grade, valori mai ridicate decât mediile climatologice specifice perioadei

În Moldova, vremea va fi local călduroasă în primele două zile, când se vor înregistra temperaturi maxime, în medie, de 30 – 31 de grade, apoi acestea vor scădea, până la medii de 26 – 27 de grade în intervalul 8-12 septembrie, valori în continuare mai ridicate decât cele specifice perioadei. Începând cu 13 septembrie valorile termice diurne vor scădea uşor spre o medie de 24 de grade.

La munte, temperatura aerului nu va avea variaţii semnificative de-a lungul celor două săptămâni, astfel ca, în medie, maximele vor fi cuprinse între 14 şi 17 grade, iar minimele între 7 şi 11 grade.

Citește și:

EXCLUSIV/ Bunica Tania trebuie să crească doi nepoței cu o pensie de 900 de lei. Fiica ei a murit, ginerele s-a sinucis și copiii lor i-au rămas în grijă


Libertatea transmite LIVE, 24 de ore din 24, imagini cu plaja din Mamaia

Libertatea transmite LIVE, 24 de ore din 24, imagini din Vama Veche

Mai multe articole