Vezi și programul evenimentelor de 1 Decembrie 2017 în țară

În Piața Arcului de Triumf, începând cu ora 11.00 are loc parada militară. Aproximativ 3.500 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne și Serviciul Român de Informaţii, cu peste 350 de mijloace tehnice, dintre care aproximativ 50 de aeronave, şi militari din mai multe ţări aliate sau partenere vor participa la eveniment.

Programul manifestărilor de 1 Decembrie din Sectorul 1

Primăriile din București organizează diverse evenimente de Ziua Națională a României.  Astfel, Primăria Sectorului 1, în parteneriat cu Ministerul Apărării Naționale, organizează vineri, 1 decembrie 2017, la Berăria H, începând cu ora 15:00, un spectacol cu cele mai îndrăgite cântece românești, interpretate de Gheorghe Turda, Silvana Rîciu, Muzica Reprezentativă a MApN, Ansamblul Ștefan Vodă și dansuri populare oferite de Ansamblul artistic al Armatei. Cei care vor să participe la eveniment sunt sfătuiți să poarte sau să aducă un tricolor cu ei.

Primăria Sectorului 2 nu organizează niciun eveniment de Ziua Națională a Marii Uniri.

Programul manifestărilor de 1 Decembrie din Sectorul 3

În Parcul Titan din Sectorul 3, la ora 9.00 are loc un eveniment sportiv destinat pasionaților de mișcare ce vor participa la maraton. Competiția, ajunsă în acest an la cea de-a VII-a ediție, se va desfășura în intervalul orar 9.00-15.00 și va avea următoarea structură:

– Maratonul​ „1​ ​Decembrie, ​ ​42.2​ ​km – start la 9.00

– Semimaratonul​ ​„E.ON​ ​Flash,​ ​21.1​ ​km – start la 9:00

– Cursa​ ​„Carrefour​ ​Park​ ​Lake, ​ ​11.1​ ​km – start la 11.15

– Cursa​ ​fotoliilor​ ​rulante,​ ​3.2​ ​km – start la 12.30

– Cursa​ ​cetățenilor​ ​Sectorului​ ​3,​ ​3.5​ ​km – Start la 12.45.

Începand cu ora 18.00, tot în Parcul Titan, seria evenimentelor va continua cu spectacolul ”Titanum”, al cărui concept a fost creat special pentru sărbătorirea celor 99 de ani de la Marea Unire. Desfășurat sub genericul „Pregătiți de Centenar”, spectacolul va include tablouri succesive prin care publicului spectator i se vor prezenta momente-cheie, definitorii pentru evoluția poporului român din ultimii 99 de ani, precum și elemente tradiționale, populare, biblioteca personalităților și industrializarea.

Spectacolul ”Titanum” este realizat de Zoli Toth Project și în cadrul acestuia vor evolua 42 de artiști, precum Corul de Copii si Tineret Symbol, dirijat de Luminița Guțanu-Stoian, Ansamblul Rapsodia Carpaților, coordonator Cătălin Macrea, acompaniați de o orchestră de coarde și Alina Radu, cu momente de dans contemporan.

Zoli Toth va aduce pe scenă butoaie, cuve de inox, toacă și diferite instrumente din lemn, alături de tobe, marimba și vibrafon, vioară și violoncel, proiecții video speciale și un light design spectaculos. Invitatul special al serii este toboșarul Claudiu Purcarin.

Programul manifestărilor de 1 Decembrie din Sectorul 4

În Sectorul 4, Ziua Națională va fi sărbătorită în aer liber, în “Orășelul lui Moș Crăciun”. Prima parte a zilei va fi dedicată folclorului românesc, iar artistul Gheorghe Turda va susține un moment special. Apoi, atmosfera de sărbătoare va fi întreținută de Pepe, Andreea Bălan și Fly Project.

Seara va cânta Horia Brenciu și HB orchestra, care îi vor încânta timp de mai bine de o oră pe bucureștenii ce vin în “Orășelul lui Moș Crăciun” din sectorul 4.

Producătorii prezenți la Târgul de Crăciun vor pregăti un meniu tradițional, din care nu vor lipsi fasolea cu ciolan și vinul fiert cu scorțișoară. Seara se va încheia cu un spectaculos foc de artificii.

Programul manifestărilor de 1 Decembrie din Sectorul 5

Cu ocazia Zilei Naționale a României, Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache” și Primăria Sectorului 5 organizează evenimentul „Hai să dăm mână cu mână”, ediția a II-a, care va avea loc vineri, 1 decembrie 2017, orele 13:00, pe platoul Universității Naționale de Apărare „Carol I”. De la ora 14.25 va cânta Maria Dragomiroiu, apoi Mariana Ionescu Căpitănescu și de la 17.00 vor urca pe scenă Niculina Stoican și Petrică Mâțu Stoian.

Programul manifestărilor de 1 Decembrie din Sectorul 6

În  perioada 30 noiembrie- 24 decembrie, Primăria Sectorului 6, prin Administrația Piețelor, organizează două târguri cu specific de iarnă, în Piața Drumul Taberei 1 și în zona Pieței Crângași, la intersecția Bd. Constructorilor cu Șos. Virtuții și Calea Crângași. Din aceste locuri vor putea fi achiziționate produse cu specific național: haine, obiecte lucrate manual, mâncare gătită după rețete tradiționale, dulciuri și alte bunătăți de casă.

Totodată, pe 1 și 2 decembrie 2017, între orele 17:00 și 20:00, vizitatorii Târgului de Crăciun de la Crângași vor avea parte de spectacole organizate de Centrul Cultural European Sector 6. Programul artistic la Târgul de Crăciun din Crângași va fi următorul:

1 decembrie:

17.00 – 20.00 – MC Marian Vasilescu,

17.05 – 17.25 – Rapsodia Carpaților –  ansamblu de dansatori,

17.30 – 18.20 – Dirijor Marian Alexandru, alături de instrumentiști din Ansamblul Ciocârlia, solist Nicolae Datcu și  dansatori

18.20 – 19.00 – Gina Matache, alături de Taraful său cu 7 instrumentiști,

19.00 – 20.00: – Rapsodia Carpaților – ansamblu de dansatori

– Andreea  Haisan – recital de muzică populară, acompaniată de instrumentiști.

2 decembrie

17.00 -20.00 – MC Marian Vasilescu,

17.05 – 17.45 – Adrian Filip și Trupa Cazino,

17.50 -18.40 – Ionela Stăncioiu, recital de muzică populară, alături de violonistul Adrian Belu și alți 4 instrumentiști,

18.45 – 19.45 – Rapsodia Carpaților – ansamblu de dansatori,

– Ana Pătrășcioiu și Paul Ananie, recital de muzică populară, acompaniați de instrumentiști.

Copiii se vor putea bucura de un carusel, dar și de alte surprize pregătite special pentru ei.

Târg de Crăciun în Piața Constituției

Tot de pe 1 Decembrie, Primăria Capitalei deschide Târgul de Crăciun din Piața Constituției.

Vizitatorii vor fi întâmpinați zilnic, între orele 10:00 – 22:00, cu o varietate de produse: de la ornamente specifice sărbătorilor de iarnă, jucării, accesorii, ii, costume populare, produse naturale de îngrijire, până la produse și preparate realizate după rețete tradiționale românești: prăjituri de casă, cozonaci, dulcețuri, poale-n brâu, plăcinte, sarmale, mămăligă, cârnați, murături, vin fiert, zacuscă și brânzeturi.

Între 1 și 27 decembrie, în intervalul orar 10:00 – 22:00, cei mici se pot bucura, ca în fiecare an, gratuit, de caruselul magic, adus în Piață special pentru ei. Și la patinoar intrarea va fi liberă.

Casa lui Moș Crăciun poate fi vizitată din 1 Decembrie până în seara de Ajun, între orele 11:00 – 13:00 și 17:00 – 22:00, când copiii îi vor putea întâlni pe spiridușii moșului – Pachețică, Prăjiturică, Spiridușul Poștaș, Meșterul de jucării și Povestitorul – care îl ajuta pe acesta să descopere dorințele copiilor. Moș Crăciun va sosi în Târgul de Crăciun București pe 16 decembrie și îi va aștepta pe copii în căsuța sa, între orele 11:00 – 13:00 și 17:00 – 22:00, până pe 24 decembrie.

În fiecare an, scena din cadrul Târgului de Crăciun București găzduiește numeroase spectacole de muzică și dans, susținute de cei mai apreciați artiști din România. Ediția din acest an va reuni peste 1.000 de artiști, de la coruri prestigioase, orchestre, grupuri de colindători, interpreți de muzică populară, cântăreți folk, până la trupe rock și pop, Loredana, Smiley, Andra, Direcția 5, Bere Gratis, Voltaj, Horia Brenciu, Paula Seling, Luminița Anghel, Marcel Pavel, Phonix, Iris, Vița de Vie, Gheorghe Zamfir, Fuego, Ștefan Hruscă, Ducu Bertzi, Orchestra Națională „Valahia”, Corul de Copii Radio  și Orchestra „Mundi Colour” fiind doar câțiva dintre artiștii care vor anima atmosfera serilor de iarnă la Târgul de Crăciun București.


Citește și:

Când se aprind luminițele în București

Protestele sunt interzise în Piața Victoriei în perioada 2-20 decembrie

 

Urmărește-ne pe Google News