Între 2006 și 2007 românul a condus un club cu saună în cantonul Aargau și aducea acolo românce pe care le obliga să se prostitueze și lua bani de la ele. În vârstă de 45 de ani acum, românul, pe care sursa citată îl numește folosind un nume fictiv, Adrian B., a ajuns marți în fața unui tribunal din Baden, care l-a condamnat.

Acum proprietar al unei ferme de cai în România și investitor în agricultură, Adrian a fost acuzat că a plasat mai multe românce în cluburile de servicii sexuale din Elveția și pentru asta a primit de la patronii acestora taxă zilnică. Practic, românul le închiria pe fete cu ziua, au spus procurorii.

După ce a fost descoperită rețeaua condusă de român, acesta a primit un mandat internațional de arestare, în 2008. A fost prins absolut întâmplător, însă abia după 11 ani, la sfârșitul lunii iulie a anului 2019, când intra în Grecia, unde dorea să își petreacă vacanța.

Pleacă acasă după doar două zile de la condamnare

A stat 13 luni reținut în Grecia și în cele din urmă a fost extrădat în Elveția, la sfârșitul lunii august a acestui an. După două săptămâni în închisoare, pe 9 septembrie a început procesul lui.

Românul a ales să fie judecat în procedură rapidă, după ce a recunoscut infracțiunile de care a fost acuzat și a acceptat și pedeapsa: 32 de luni de închisoare, dintre care 16 luni sunt necondiționate, plus o amendă de 3.000 de franci și o altă amendă pentru eliberare condiționată de 3.600 de franci.

Lunga detenție înainte de a fi extrădat din Grecia, plus lunile scurse în Elveția până la sentința de marți au făcut ca Adrian să mai aibă de executat din pedeapsă doar două zile.

Joi el va fi eliberat condiționat și extrădat în România. La stabilirea sentinței, instanța a ținut cont de faptul că Adrian B. a făcut o mărturisire completă și că infracțiunile pentru care era judecat erau pe cale să se prescrie.

Complicele lui Adrian, condamnate deja

Procurorii au reușit să arate în detaliu modul în care Adrian B. își conducea afacerea. În 2000, el a avut un club în Elche, Spania, unde a întâlnit o prostituată, Lana F. (numele a fost schimbat de ziarul elvețian). Potrivit rechizitoriului, cei doi au avut o relație amoroasă, iar Lana F. a lucrat ulterior în Elveția, ca principal ajutor al lui Adrian B.

Proxenet român condamnat la închisoare și eliberat după două zile, în Elveția. Era căutat de 11 ani și a fost arestat din întâmplare
Unul dintre cluburile cu saună în care își plasa proxenetul român victimele. Foto: Aargauer Zeitung

Ea a fost responsabilă de inițierea tinerelor din Europa de Est pe care le aducea în Elveția, ca să se prostitueze, de asemenea, tot ea le controla programul, colecta banii de la ele și îi transfera spre Adrian B.

O altă femeie a preluat ulterior acest rol, iar ambele au fost arestate și condamnate în 2009 pentru complicitate la trafic de persoane.

Victimele erau tinere românce care aveau nevoie de bani

Victimele traficantului de persoane erau în principal tinere românce „cu circumstanțe economice extrem de sărace”, care se aflau „într-o situație dificilă”, după cum se arată în rechizitoriu. Adrian B. a declarat în timpul interogatoriului că fetele știau întotdeauna că vor lucra ca prostituate în Elveția.

Fetele nu știau ce le aștepta în Elveția, iar românul a recunoscut că fără se fi selectat în mod special fete sărace, îi era clar că o femeie cu condiții financiare bune nu ar fi făcut asta.

Rechizitoriu Parchetul din Aargau

Una dintre fetele traficate de proxenet câștiga în jur de 6 franci pe zi în România și a lucrat ca prostituată în Elveția pentru a câștiga bani pentru fiul ei de 3 ani și pentru familia ei. După sosirea în Elveția, a trebuit să îi ramburseze lui Adrian B. cheltuielile pentru pașaport și biletul de avion.

În funcție de sediul în care lucrau femeile, existau diferite sisteme de câți bani li se luau. În sauna clubului propriu al lui Adrian B. din Aargau, clienții au plătit o taxă de intrare de 140 de franci la casă, care, conform rechizitoriului, a inclus un așa-numit bilet.

Când femeia și bărbatul s-au dus în cameră pentru servicii sexuale, el a dat biletul, prostituata a primit 40 de franci, Adrian B. a încasat 100 de franci.

Le lua banii fetelor, dacă stăteau mai mult de 15 minute cu un client

Sistemul era diferit într-un club din cantonul Zurich: proprietarul nu plătea „chirie” pentru prostituate lui Adrian B., în schimb femeile plăteau proprietarului clubului o taxă de 200 CHF pe seară. Dintre aceștia, 100 de franci au revenit românului, iar femeile au trebuit să predea încă 100 de franci lui Adrian B. dacă strângeau mai mult de 500 de franci pe zi.

Femeile nu aveau voie să părăsească cluburile unde lucrau fără să fie însoțite de Adrian B. sau de mâna lui dreaptă.

Ea le-a spus prostituatelor să nu petreacă mai mult de 15 minute în cameră cu un client, altfel vor fi pedepsite și li se vor lua mai mulți bani din salariu. O sumă pentru masă și cazare a fost, de asemenea, dedusă din banii încasați de fete.

Potrivit rechizitoriului, Adrian B. a amenințat cu violența femeile care nu au cooperat, dar el a negat acest lucru atunci când a fost audiat.

Citeşte şi:

Anchetă a Poliției după ce două persoane au murit la o clinică privată din Dolj, unde merseseră pentru control medical

VIDEO | Scene violente în Olt. Tânără bătută cu bestialitate în mijlocul străzii de un adolescent

A venit să lucreze în România și a fost șocat de ce a văzut în țara noastră. Spaniolul „s-a închinat, nu-i venea să creadă”
PARTENERI - GSP.RO
A venit să lucreze în România și a fost șocat de ce a văzut în țara noastră. Spaniolul „s-a închinat, nu-i venea să creadă”
Ce se întâmplă chiar acum, imediat după înmormântarea lui Bogdan Stanoevici. Fiul său a stabilit
PARTENERI - PLAYTECH
Ce se întâmplă chiar acum, imediat după înmormântarea lui Bogdan Stanoevici. Fiul său a stabilit
Horoscop 18 ianuarie 2021. Scorpionii își pregătesc un eșec, dacă se ocupă doar de propriile interese
HOROSCOP
Horoscop 18 ianuarie 2021. Scorpionii își pregătesc un eșec, dacă se ocupă doar de propriile interese
Ce se întâmplă în corpul nostru la o oră după ce bem o cană de cafea. Efectul este absolut neaşteptat
Știrileprotv.ro
Ce se întâmplă în corpul nostru la o oră după ce bem o cană de cafea. Efectul este absolut neaşteptat
ŞOC! Băiatul care a prevestit pandemia anunţă o nouă TRAGEDIE pentru omenire. Ce urmează să se întâmple între decembrie 2020 şi martie 2021
Telekomsport
ŞOC! Băiatul care a prevestit pandemia anunţă o nouă TRAGEDIE pentru omenire. Ce urmează să se întâmple între decembrie 2020 şi martie 2021
Legătura dintre bani și emoții. Ce trebuie să știi ca să pui mai mult deoparte (PUBLICITATE)
PUBLICITATE
Legătura dintre bani și emoții. Ce trebuie să știi ca să pui mai mult deoparte (PUBLICITATE)