Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > PSD a depus peste un milion de semnături la BEC şi anunţă începerea campaniei electorale. Pensionarii din partid au venit să îşi susţină candidaţii / FOTO&VIDEO

PSD a depus peste un milion de semnături la BEC şi anunţă începerea campaniei electorale. Pensionarii din partid au venit să îşi susţină candidaţii / FOTO&VIDEO

Reprezentanții PSD au depus marți listele cu 1,3 milioane de semnături, precum și lista de candidați pentru alegerile europarlamentare la Biroul Electoral Central. Rovana Plumb, prima pe lista candidaților Partidului Social Democrat, a declarat că va reveni în Parlamentul European după șapte ani de absență „pentru a lupta în continuare pentru binele românilor”.

De Valentina Postelnicu, Răzvan Mihalașcu,

Social-democraţii au precizat că încep campania pentru alegerile europarlamentare din data de 26 mai.

„Am reușit. În acest moment suntem în cursă (…)  În acest moment pornim oficial campania pentru europarlamentare. Fiecare dintre candidați va participa la mai multe mitinguri în țară. Vom face mitinguri în fiecare oraș”, a declarat Codrin Ștefănescu, secretarul general al PSD.

La sediul Biroului Electoral Central au fost prezenți aproape toți candidații, în frunte cu Rovana Plumb, Carmen Avram și pastorul Chris Terheș.

„Îmi iubesc enorm de mult ţara şi îmi doresc să continui bătălia pentru România, pentru că merităm mai mult. Avem de oferit Uniunii Europene şi putem să cerem mai mult pentru că chiar merităm mai mult. După şapte ani, mă reîntorc în Parlamentul European cu acelaşi drag de ţara mea şi pentru a lupta în continuare pentru binele românilor”, a declarat minisrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, prima pe lista candidaţilor Partidului Social Democrat la alegerile europarlamentare.

„Intru într-un univers complet necunoscut mie, e un demers în premieră pentru mine şi tocmai de aceea îi mulţumesc acestei echipe că m-a acceptat – aşa nouă cum sunt – vreau să îi garantez acestei echipe şi tuturor celor care vor vota pentru noi că voi face absolut tot ce îmi stă în putinţă să ducem în Parlamentul European adevărul despre această ţară, adevărul despre oamenii acestei ţări, lângă care am crescut, pe care îi cunosc foarte bine şi cred că ştiu exact ce îşi doresc. Şi aş vrea ca cuvintele lor, dorinţele lor să ajungă la Bruxelles şi România să îşi recapete strălucirea pe care a pierdut-o acum nişte ani din varii motive şi cred că asta se poate face prin noi. (…) După 27 de ani de jurnalism vă pot garanta că aceasta este echipa cea mai bună pentru ca România să fie repusă acolo unde îi este locul, pentru că România merită mai mult decât are astăzi”, a spus Carmen Avram.

Alături de candidații la europarlamentare, au fost și primarii PSD Daniel Florea, Gabriel Mutu și Daniel Băluță.

Peste o sută de membri PSD, majoritatea din organizaţiile PSD de pensionari de la sectoarele Capitalei, au venit să îi susţină pe candidaţii PSD. Ei au scandal „Vrem patrioți la Bruexelles” și i-au aplaudat pe candidații la europarlamentare, iar unii şi-au făcut poze cu Rovana Plumb, Carmen Avram şi Codrin Ştefănescu.

Luni, Liviu Dragnea a prezentat lista PSD pentru alegerile europarlamentare.

foto: Dumitru Angelescu


Citește și:

Concediată din Direcția Piețe Sector 4 ”pentru că n-am vrut să mă înscriu în PSD”, Elena Lefter a câștigat procesul, dar ”m-au trimis la  Control, unde se face și teren, deși am scleroză multiplă!”

VIDEO/ Scandal pe „taxa specială” de gunoi de la Sectorul 2. Cetățeni la ghișeu: „O bătaie de joc!” / Director din primărie: „Natura umană e rezistentă la schimbare!”

Trei ani de închisoare dacă te adresezi cu „tovarăşe”, 10 ani dacă promovezi doctrina printr-o organizație. USR vrea lege împotriva simbolurilor şi propagandei comuniste