Senatorul PSD a precizat că vede demersul preşedintelui „în aceeaşi notă neserioasă, în care preşeidntele nu este preocupat de interesele românilor şi de o agendă mai degrabă a USR-ului decît a PNL-ului”.

Robert Cazanciuc a menţionat că PSD este de acord cu referendumul, iar social-democraţii vor merge la referendum.

„Referendumul este aproape inutil, pentru că nu va avea consecinţe. (…) Cu siguranţă este nevoie de o revizuire a Constituţiei, în ce limite, vom vedea. Aest demers nu este în sensul revizuirii, este un demers pur electoral. La doi ani de zile după ce a anunţat Parlamentul, putea să invite membrii comisiei speciale, la Cotroceni”, a spus Cazanciuc, întrebat dacă referendumul va putea produce o modificare în legislaţie.

Președinția a anunțat cele două întrebări pentru referendumul pe Justiție de pe 26 mai, într-o conferință de presă susținută de purtătorul de cuvânt al Palatului Cotroceni.

Cele două întrebări pe care preşedintele le va pune la referendum sunt: 1. „Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție?” 2. „Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cu extinderea dreptului de a ataca ordonanțele direct la Curtea Constituțională?”

Citeşte şi: Fiului unui primar PSD i s-a mărit salariul cu 400% în doi ani! Absolvent de Sport, Dragoș Panțeru câștigă 2.000 euro pe lună, ca șef la o mică unitate de asistență medicală comunală!

Urmărește-ne pe Google News