PSD vrea să investigheze ”cine a finanțat protestele din 10 august”. ”E un risc major care vizează România”

PSD vrea să investigheze ”cine a finanțat protestele din 10 august”. Conducere partidului cere o anchetă ”de urgență”, după ce, în spațiul public, au apărut informații ”de o gravitate excepțională” privind organizarea manifestațiilor.

”PSD cere instituțiilor statului să investigheze de urgență informațiile de o gravitate excepțională care au apărut în spațiul public cu privire la finanțarea externă a protestelor de stradă și premeditarea acțiunilor violente de la mitingul din 10 august”, a transmis PSD, într-un comunicat de presă.

Liderii social-democrați susțin că există o serie de ”manipulări și intoxicări” privind protestele din 10 august, iar autorii lor, cei care au și plătit manifestațiile, după cum susține PSD, trebuie identificați și sancționați. Mai mult, și ”ce scop s-a urmărit provocarea unei reacții emoționale împotriva instituțiilor statului român și a ordinii constituționale”.

”Astfel de chestiuni nu pot rămâne neinvestigate de organele de anchetă. Nu este o dispută de ordin politic ci un risc major care vizează România. În egală măsură PSD apreciază că se impune realizarea unui cadru legal care să asigure transparența totală a surselor de finanțare și a intereselor celor care inițiază, întrețin și amplifică proteste de stradă în România”, a mai transmis PSD.

Acuzațiile PSD


De altfel, unul dintre cei care au acuzat că protestele din 10 august au fost plătite a fost chiar Liviu Dragnea. El a spus, duminică seară, că există posibilitatea ca săptămâna viitoare să fie făcute publice dovezi că evenimentele din Piaţa Victoriei au fost susţinute din afara ţării.

„Sunt suficiente elemente ca să putem vorbi de o tentativă de lovitură de stat. Au fost proteste finanţate, se pare că şi din extern. Eu sunt absolut convins că săptămâna viitoare vor ieşi informaţii despre modul că s-au finanţat aceste proteste, despre faptul că au fost organizat tip paramilitar, despre faptul că, şi s-a văzut asta de fapt, că au vrut să ocupe sediul Guvernului şi au provocat în permanenţă jandarmii”, a afirmat Dragnea, la Antena 3.

Mai multe articole